ANNO 1989-BEN ÍRTUK

2020.01.03. 07:30

Eltűnt ötezer munkahely

Legalább nyolcszáz a munkanélküli. De lehet ennél is több.

Munkahely

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Igazuk van azoknak, akik azt állítják, hogy Ózd jelenlegi foglalkoztatási gondjainak forrása az egyoldalúan fejlesztett és kialakult iparszerkezet – vezeti fel a munkanélküliséggel foglalkozó írását az Észak-Magyarország 1989. december 29-i száma. És el is magyarázza a szerző, hogy mire gondol: a város lakóinak többsége a kohászatból él, ott kapott munkát is.

Ha nem megy magától

E nagy múltú iparág, valamint a bányászat leépülésével egy időben megjelent a munkanélküliség. Az elmúlt két-három esztendőben összesen 5 ezer munkahely szűnt meg. Igaz, a város vezetése különböző ipari üzemeik telepítése révén megközelítőleg ugyanennyi munkahelyet is teremtett, de ennek ellenére jelenleg is közel 800 munkanélkülit tartanak nyilván a városban – tudjuk meg az aktuális foglalkoztatási helyzettel kapcsolatban.

– Valószínűleg ennél többen vannak állás nélkül, miután a munkát keresők többsége saját kapcsolatai alapján igyekszik elhelyezkedni, s azok fordulnak csak a munkaügyi szolgáltató irodához, akiknek ez nem sikerül – árulja el az iroda illetékese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában