Jótékonyság

2020.01.03. 12:00

Akár egy jóságos angyal

Legalább hatvan család ünnepét tette boldogabbá az Abaújszántón élő Viktória.

Hegyi Erika

Szilágyi Viktória

Forrás: ÉM

Fárasztó, de boldog éve volt a 2019 Szi­lágyi Viktóriának. Őt Abaújban csak úgy ismerik, hogy a rászoruló emberek segítője. Ha kiírja a közösségi oldalra, hogy melyik családnak mire lenne szüksége, azonnal jönnek a felajánlások. Ebben az évben tartós élelmiszereket gyűjtött elsősorban, és mint mondta, rendkívül fárasztó volt mindent eljuttatni a megfelelő helyre, legalább 60 családhoz, de megérte, mert ezzel könnyebbé tehette nagyon sok ember életét és boldogabbá az ünnepét.

A nyugdíjasoknak

– Az elmúlt években főleg hátrányos helyzetű családokon segítettem, de ezúttal úgy gondoltam, hogy azoknak a nyugdíjasoknak nyújtok támogatást, akik kevéske nyugdíjból élnek. Az idős embereknek sokat köszönhetünk, hiszen ők neveltek föl bennünket, és ők ritkán kapnak segítséget. Amikor a férjemmel megérkeztünk hozzájuk az adományokkal, rendkívül meghatódtak és nagyon örültek – meséli Viktória.

Adomány Angliából

Azzal folytatja, hogy megkereste őt a közösségi oldalon egy Angliában élő, egyébként szerencsi fiatalember is. Azt írta, hogy már régen szeretne segíteni a rászorulóknak, de félt, hogy az adománya nem azokhoz jut el, akiknek szánja. De úgy látja, hogy ha Viktóriának küldi el, akkor jó helyre kerül. Hozzátette, ha szükség van valamire, csak nyugodtan szóljon neki.

– Az ünnepek közeledtével aztán szaván fogtam a fiatalembert. Ő pedig betartotta az ígéretét, rengeteg tartós élelmiszert küldött, amit egyik barátja hozott el hozzám. Ebből aztán jutott annak az idős, beteg, vilmányi nagymamának, aki egyedül neveli a két unokáját, jutott az Abaújkéren lakó, agydaganattal küzdő Sóvári Annamáriának, jutott a szintén abaújkéri négygyermekes családnak, akik szerény körülmények között élnek és jutott annak a beteg, egyedül élő hernádszentandrási asszonynak is, akinek havonta néhány ezer forintból kellene megélnie. Abaújszántón is tudtam segíteni egy-két családnak, de még annak a Miskolc környéki családnak is, amelynek nemrég leégett a háza, és szinte semmije sem maradt. Még az epilepsziával küzdő gyerek gyógyszerei is elégtek. Nekik bútorokat, játékokat és élelmiszereket vittünk. Egy abaújszántói asszony gáztűzhelyet ajánlott föl ennek a családnak – sorolta Viktória.

Hozzátette, nem azért segít az embereknek, hogy az újságban szerepeljen.

– Úgy gondolom, hogy nekünk, akik kicsit jobban élünk, vissza kell adnunk valamennyit a társadalomnak, hiszen nem tudhatjuk, hogy mi mikor kerülünk nehéz helyzetbe. Ezáltal maradunk emberek – fogalmazott.

Elárulta azt is, tapasztalatai szerint nagyon sokan élnek szegénységben. Egy részük azért, mert nem tudják jól beosztani a kevéske pénzüket, de egy váratlan betegség vagy tragédia is nehéz helyzetbe sodorhatja a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában