jótékonyság

2019.11.14. 17:00

Cipősdoboz-akcióba kezdett a hősjelölt

Ismét beteg gyerekeknek gyűjt a hétköznapi hős.

Bájer Máté

Hajdu Viktorné

Fotó: Bujdos Tibor

A Hernádnémetiben élő Hajdu Viktorné májusban különleges születésnapi kívánságával hívta fel magára a figyelmet: olyan ajándékokat kért, amit el tud vinni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház GYEK Onkológiai Osztály daganatos kis betegeinek. Kívánságával az Észak Magyarország Hétköznapi Hősök felhívás jelöltjei közé is bekerült.

– A születésnapi kezdeményezés után olyan élményekkel távoztunk a GYEK-ből, amiket nem voltunk képesek elfelejteni – meséli Hajdu Viktorné, aki férjével együtt vitte el az összegyűjtött ajándékokat. – Már akkor eldöntöttük, hogy nem ez lesz az utolsó ilyen gyűjtés.

Hajdu Viktorné a közösségi oldalán posztolta az új kezdeményezést: cipősdoboz akciót indít az osztály részére. Ennek lényege, hogy az ajándékozók egy cipősdobozba teszik az adományokat, amire felírják, hogy milyen korú gyermeknek, valamint kisfiúnak, vagy kislánynak gyűjtenek.

– Érthető okok miatt fontos, hogy ne kerüljenek az ajándékok közé olyan tárgyak, mint fésű, hajgumi vagy hajcsat – magyarázza a hétköznapi hős, aki maga is gyakorló anyuka. – A Bodri zenekar is segíti a kezdeményezést: karitatív körlevelükben megosztották a mi ügyünket is.

Aki szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, az [email protected] címen tudja felvenni Hajdú Adrienn-nel a kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában