Multimédia

2019.10.10. 19:30

Orvosi pontosságú okoseszköz

Korszerű EKG-funkcióval is rendelkezik az analóg okosóra.

A Withings nemrég bemutatott orvosi pontosságú EKG-funkciós Move ECG analóg okosórája, valamint a BPM Core okos-vérnyomásmérő készüléke is elérhető már Magyarországon.

Az egészségügyi okoseszközök mozgalmának elkötelezett és úttörő szereplőjeként a cég – a világon elsőként – megalkotta az igény szerinti EKG-funkcióval rendelkező analóg okosórát, a Withings Move ECG-t, valamint egy okos, otthoni használatra szánt, orvosi pontosságú ECG-vel és digitális sztetoszkóppal ellátott vérnyomásmérőt, a BPM Core-t is. Az eszközök monitorozzák és felismerik a komoly problémákra utaló kockázati tényezőket.

Észleli a szívritmuszavart

Az ECG segít észlelni a szívritmuszavar leggyakoribb formáját, a pitvarfibrillációt, a digitális sztetoszkóp pedig figyeli a szívverést, és felismeri a legelterjedtebb szívbillentyű-betegségeket jelző kockázati tényezőket. Az eszközökkel mért adatok könnyen megoszthatók szakemberrel is.

A Withings küldetése, hogy termékei ne csak a gyönyörű dizájnt képviseljék, hanem a felhasználók könnyedén be is tudják építeni az eszközök funkcióit a mindennapjaikba, és így figyelemmel kísérhessék fitnesz- és egészségügyi célkitűzéseiket. A vízálló Move ECG tökéletes példája ennek, ugyanis a stílusos analóg karórában orvosi pontosságú EKG-mérő és extra hosszú, akár egyéves üzemidőt biztosító akkumulátor is helyet kapott a márkától megszokott aktivitás- és alváskövető funkciók mellett.

Gyors diagnózis

A Move ECG három elektróda segítségével méri a felhasználók szívműködését, így bármikor, bárhol egy gombnyomással, mindössze 30 másodperc alatt lefuttathatunk egy EKG-t, ami vizuálisan is követhető a Health Mate alkalmazásban. Akkor sincs gond azonban, ha éppen nincsen kéznél a telefon az ECG indításakor – a mérés ugyanis így is elkészíthető, és később is szinkronizálható az applikációba. Ezt követően az eszköz egy kardiológusokkal kifejlesztett algoritmus segítségével elemzi a mérést, majd a szinkronizált Health Mate alkalmazás megmutatja, hogy érzékel-e szabálytalan szívritmust. A mérés adataiból automatikusan generált PDF-fájlt pedig egyszerűen megoszthatjuk akár az orvosunkkal is további segítség és diagnózis céljából.

A pitvarfibrilláció a leggyakoribb formája a szívritmuszavaroknak, amely a fejlődő országokban a stroke-esetek csaknem harmadáért felelős. Európában és az Egyesült Államokban a középkorú felnőttek negyedét érinti, azonban mivel általában időszakosan jelentkezik, sokszor nehéz diagnosztizálni hagyományos orvosi vizsgálatokkal.

Egy gombnyomásra

„A Withings a hagyományos lépésszámlálóknál sokkal többet szeretne kínálni. Elegáns készülékeinkkel nemcsak az általános egészségi állapotukról szeretnénk tájékoztatni a felhasználóinkat, hanem biztosítani a lehetőséget a komolyabb problémák azonosítására és megelőzésére is” – mondta el Eric Carreel, a Withings elnöke.

Az egészségmegőrzés jegyében bemutatták a Core-t is, mely a kardiovaszkuláris rendszer monitorozására kifejlesztett eszköz. A BPM Core a világ legfejlettebb otthoni vérnyomásmérője, melynek segítségével olyan orvosi adatok elemezhetők otthon, melyek korábban csak klinikai körülmények közt voltak lehetségesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában