Önkormányzati választás 2019

2019.10.15. 19:00

Miskolc városa az első a korábbi jelölteknek is

Pakusza Zoltán és Kopcsó Gábor röviden nyilatkozott a választás eredményéről.

Tajthy Ákos

Miskolc

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Veres Pál nyerte a miskolci polgármester választást, megelőzve dr. Alakszai Zoltánt. A két korábbi jelölt hétfői lapszámunkban értékelte az eredményeket, a kompenzációs listáról viszont további két polgármesterjelölt is bejutott Miskolc új testületébe: a Mi Hazánk színeiben politizáló Pakusza Zoltán és az Új Lendület a Városért Egyesületes Kopcsó Gábor.

Pakusza Zoltán érdeklődésünkre úgy fogalmazott, az egyértelműen látszik, hogy Miskolc változást akart.

– Gratulálok a győztes polgármesternek és mindenkinek, aki bejutott a testületbe. Az új grémium tagjaként továbbra is Miskolcért fogok dolgozni, pártpolitikától függetlenül továbbra is azt fogom támogatni, ami a városnak jó. Hiszem ugyanis, hogy Miskolc érdeke felülírja a pártokét – hangsúlyozta.

Konstruktívan

Kopcsó Gábor azt mondta, meglepődtek az eredményen, érzésük szerint „a választói akarat büntetőleg lépett fel az aktuálpolitikával szemben, aminek néhány kimagasló munkát végző korábbi önkormányzati képviselő is áldozata lett”.

– Ami a továbbiakat illeti, a testület munkájában szlo­genünkhöz hűen konstruktív erőként kívánunk részt venni, mindenképpen építő szándékkal szeretnénk közreműködni a város életében az új, kialakult helyzetben is – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában