Helyi életstílus

2019.07.08. 19:30

A bolygó védelme érdekében teker

Fekvőbringával 16 európai országot és 21 000 kilométert járt be egy volt manchesteri tűzoltó.

Detzky Anna

Martin Hutchinson

Fotó: Bujdos Tibor

A környezettudatosságra szeretné felhívni a figyelmet a szokatlan erőpróbával Martin Hutchinson, Starsky kutyája társaságában. Az öreg kontinensen eddig 101 oktatási intézményben fordult meg az aktivista, és a Miskolci Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságra péntek este érkezett.

 

Egy hónapig lesz nálunk

„2006-ban indultam Mexikóból. Latin-Amerikában 21 országon keresztül 34 000 kilométert tettem meg és 600 iskolában jártam. Szerintem kicsit le kellene lassítanunk, hogy lássuk, mit teszünk a Földünkkel, nekem ez adta az ötletet. Az utazásom során megfigyeltem, hogy mindenhol rengeteg műanyagot dobnak el az emberek, ezért Starskyval szemetet is szedünk. Nem azért jövök, hogy kritizáljak, hanem mert a jó példák által tanulhatunk egymástól. Különösen a felnőtteknek kellene nagyobb felelősséget vállalni a következő generáció érdekében. Egy hónapot tervezek Magyarországon tölteni, mert a gyermekkori barátom édesapja magyar, és szeretném meglátogatni. Aztán Horvátország, Dél-Olaszország, majd a Közel-Kelet felé venném az irányt. Remélem, hogy 2030-ra Ausztráliába érek, addigra talán már megváltozik az emberek gondolkodása és jobban fognak törődni a bolygónkkal. Úgy gondolom, hogy minden problémára van megoldás, de azonnal cselekednünk kell” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában