Pedagógusnap

2019.06.05. 08:30

Üzenet a kilátóból

Egészen újszerű módját választotta a Ferenczi 10/a osztálya, hogy köszöntse tanárait.

Tajthy Ákos

A ferenczis diákok köszöntője

Forrás: A diákok fotója

„Köszönjük tanárainknak & a legjobb ofőnek!” – ez azoknak a molinóknak az egyikén állt, melyekkel a Miskolci Szakképzési Centrum Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnáziumának 10/a osztályos diákjai köszöntötték az iskola tanárait pedagógusnap alkalmából hétfő reggel.

A nem mindennapi akció helyszíne sem volt hagyományos: a fiatalok az Avasi kilátóból üzentek tanáraiknak, ráadásul mindezt a legnépszerűbb közösségi oldalon élőben is közvetítették.

Teljes titokban

– A gyermekeinkkel közösen találtuk ki, hogy idén nem a hagyományos módon, egy szál virággal mondunk köszönetet az osztályt tanító pedagógusoknak, hanem egy olyan kezdeményezéssel, melyre egészen biztosan sokáig fog emlékezni a Ferenczi kollektívája – mondta el érdeklődésünkre Nagy Boglárka szülő, az egyik szervező, akit lapunk olvasói már jól ismerhetnek, hiszen a Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapítójaként és az Ináncsi Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzőjeként is sok hasznos információról, érdekességről számolt már be.

A lepedőket már vasárnap délután szülők és gyerekek együtt festették meg a tett helyszínén, sőt, akkor el is próbálták az akciót. Mint megtudtuk, a szervezést teljes titokban végezték, az első órát így a szülők igazolták, sőt hétfő reggel el is kísérték a tanulókat a város egyik szimbólumaként is ismert épülethez.

– Az igazgatóhelyettes asszonynak az utolsó pillanatban azért szóltam a tervünkről, hogy nehogy baj legyen. Biztosítottam róla, hogy a diákok nem eltűnnek, ő pedig mondhatni cinkosunk volt, és a nemes ügy érdekében tényleg nem szólt senkinek, így igazi meglepetéssel tudtunk szolgálni a pedagógusoknak – tette hozzá Nagy Boglárka.

Megható volt

Mint megtudtuk, a 10/a-ban oktató tanárok nagyon meghatódtak a kedves gesztuson.

– Korán reggel ráadásul nem az iskolában kezdtem, úgyhogy csak amikor megnyitottam a Facebookot, akkor láttam az üzenetüket. Egyébként is nagyon kedvelem, szeretem őket, de erre nem számítottam. Nagyon jó érzés volt, elmondhatatlanul jólesett az, hogy ennyit készültek erre a napra. Ilyenkor érzi azt az ember, hogy megéri ezt csinálni! – mondta dr. Juhász-Pap Gréta osztályfőnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában