Buli!

2024.04.17. 09:08

Azahriah Miskolcon a Lovagi Tornák Terét is megtölti

Azahriah 2024-ben – ahogyan arról már a boon.hu is beszámolt – csak néhány alkalommal lép színpadra, és a fesztiválok mellett a miskolci Lovagi Tornák Terén adja az egyik kiemelt önálló koncertjét július 5-én. A tavalyi Dzsúdlóval közös koncertjükre pillanatok alatt fogytak el a jegyek, ez az esemény volt a Lovagi Tornák Terének addigi legnagyobb rendezvénye.

Boon.hu

Azahriah koncertjei általában teltházasak

Fotó: Hagymási Bence

2023. augusztus 11-én a diósgyőri vár tövében már a déli óráktól gyülekeztek a rajongók, hogy az első sorokban élhessék át a koncertek hangulatát. Jegyet már hónapok óta nem lehetett hivatalos úton vásárolni, így akik valamilyen okból mégsem tudtak részt venni a koncerten, nagyon könnyen el tudták adni a feleslegessé vált belépőjegyeiket.
Vajon idén is hasonló őrület lesz a két fiatal előadó koncertje körül, vagy vármegyénkből is sokan a tripla Puskás Aréna koncertek egyikére utaznak inkább? 

Piknik a tavalyi miskolci Azahriah koncert előtt
Fotó: olvasó

Molnár Petra 16 éves miskolci középiskolás Azahriah rajongó, aki tavaly már délben a Lovagi Tornák Terének bejárata előtt piknikezett a barátaival, hogy az első sorból énekelhessen a kedvencével. Karácsonyra ajándékként Puskás Aréna jegyeket kapott a szüleitől, a júliusi miskolci koncertre még nincs jegye, de reméli, hogy ott lehet, ugyanis a tavalyi koncert örök élmény marad számára. 

Idén a két előadó két egymást követő napon ad koncertet, a kedvezményes, early birs jegyek idén is pár óra alatt elfogytak. 

Youtuberként alkotott

Azahriah – aki Paul Street néven már 12 éves kora óta youtuberként alkotott – még mindig csupán huszonkét éves, és bár gyerekkora óta gitározik, csak 2017 végén kezdett el komolyabban zenével foglalkozni. Azahriah néven 2019-től publikálta az akkor még többségében angol nyelvű dalait. 

Pillanatok alatt hatalmas népszerűségre tett szert, májusban – példátlan módon – háromszor is megtölti a Puskás Arénát. 

Generációs ikon lett a mezőzombori fiú 

A másik generációs ikon, Dzsúdló Miskolcon született, Mezőzomboron nevelkedett és a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium dráma tagozatára járt. Először slam poetryben ért el sikereket, első albuma 2020-ben jelent meg Fotofóbia címmel és Magyarország egyik legtöbbet hallgatott albuma lett. 

Dzsúdló
Dzsúdló ezúttal önálló koncertet ad
Fotó: Viszló Balázs

2022 augusztusában a két Z-generációs ikon közös dalt is kiadott Várnék címmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!