Áll a bál

2023.10.14. 17:00

Majka az Azahriah-jelenségről

A rapper szerint egészen furcsa, mit vált ki a magyar zenei közegből Azahriah népszerűsége. Jövő tavasszal tripla arénakoncertet ad Azahriah, mert egyszerűen úgy veszik a jegyeket a rajongók, mint a cukrot.

Boon.hu

Majoros Péter Majka

Fotó: MW

Ennek kapcsán Majka most egy hosszabb posztban elmélkedik a jelenségen, nevezetesen azon, hogy „egy 21 éves fiú telerakja a Puskás Arénát, nagy eséllyel kétszer (háromszor a szerk.) is", illetve hogy ez mit vált ki a magyar zenei közegből. 

Interneten fröcsögő, levitézlett, sosemvolt sikeres sztárok mondják meg a receptet, meg azt, hogy ez miért rossz, meg mit kéne máshogy... Ráadásul van egy kis közeg egy pár megmondóemberrel az élen, akiknek a karrierjük évtizedek óta abban merül ki, hogy az éppen aktuálisan felkapott előadót pocskondiázzák. Minden hangot ismernek a zongorán, de mégis az egész életük arról szólt, hogy próbálkoznak, próbálkoznak, de valójában sosem tudtak maradandót alkotni vagy népszerűbbek lenni, mint egy bármely tehetségkutatós 9. helyezett, sőt!!

 – írja Majka, aki szerint ízlésről vitatkoznak „elvileg okos, gondolkodó emberek".

Máshogy és másról

„Azahriah azért egy hihetetlenül felkapott előadó, mert a dalai egész máshogy és másról szólnak, mint kortársainak. Ez már elég ahhoz, hogy népszerűbb legyen náluk. Nagyon sokszor léptünk fel együtt, egy helyen. Láttam sokszor a színpadon, és itthon a gyerekek is rongyosra hallgatják a dalait", folytatja, hozzátéve, hogy bár vannak dolgok, amiket ő a helyében máshogy csinálna, mégsem kezd el nyilvánosan okoskodni és kéretlen tanácsokat adni.

Azért mégiscsak megoszt egy bölcsességet: „Annál nincs fontosabb, mint tudni, hogy a nagy siker kegyetlen teherré tud változni, ha egyszer apad a népszerűség. Márpedig ez a világ természetes rendje. Nincs senki a világ tetején egy életen át. Egy dupla Puskás Aréna után, ha majd csak kétszer tölti meg egy nyáron a Budapest Parkot, megélheti akár bukásnak is, pedig más a kezét odaadná egy félházért", írja.

Tessék elfogadni, hogy egy 21 éves fiatal fiú történelmet ír, és olyan dolgot csinál, ami iránymutató kell legyen azoknak is, akik 30 éve tapossák a szakmát… meg egymást – zárja a gondolatmenetét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!