Kitüntették

2023.09.06. 17:00

Tiszteletbeli székely lett Pataky Attila

Pataky Attilát székellyé avatták, őszintén elmondta ennek kapcsán, a boldogság végigjárta testét-lelkét.

Pataky Attila, az EDDA együttes énekese

Fotó: MW

Farkaslakán lépett fel az Edda Művek. Pataky Attila egy videóüzenetben mesélt arról, hogy egyre több szépségét fedezheti fel Székelyföldnek, amit egyik barátja mutat meg neki.

A koncert előtt egy étterem teraszán ücsörögtek ismerőseikkel, akik közül egy felállt és egy mappát adott át Pataky Attilának. Ennek tartalmát olvasta fel a miskolci énekes közösségi oldalán: lelki rokonságot érez, sorsközösséget vállal a székelységgel, ezért tiszteletbeli székellyé avatták. Később a TV2 Mokka című műsorában is szerepelt székellyé avatása kapcsán a miskolci zenész, ott elmondta, boldogság járta végig testét-lelkét a hír hallatán. Így indokolták egyébként a kitüntető címét: „lelki rokonságot érez, sorsközösséget vállal az idők viharait Isten segedelmével dacosan álló székelységgel, és a testvéri összetartozás érzését áthatott cselekvő tenni akarással száll síkra a nemzetegyesítés ügyéért”.  Ezzel zárta az interjút: 

Meg vagyok erősödve. Most már lélekben székely is vagyok, nem csak magyar.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!