Koncertajánló

2021.06.23. 18:45

Pikáns blues buli Tiszaújvárosban

A veresegyházi Red One House zenekar az Avasi Borangolás és Tokaj közönségét már meghódította, most a tiszaújvárosiakon a sor. Június 25-én, pénteken 19 órától a Derkovits Művelődési Központ teraszán mulathatunk és táncolhatunk végre.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fotó: MIA DANCS ENIKO BIANKA

A veresegyházi vándorzenészek egy rég elfeledett műfajt, a hokum bluest modernizálták, de komikus, jelmezes előadásmódjukban még a régi „vaudville” színházak világát idézik. Dallamos, magyar nyelvű, saját szerzeményeikben dolgozzák fel a hétköznapi ember ügyes-bajos dolgait, érzelmeit, élethelyzeteit, melyekből a koncert végére egy emberi történet rajzolódik ki. Varázslatos egyedi készítésű hangszerek és a blues zenei sokszínűsége teszi igazi unikummá műsorukat.

Hokum blues

Már a kezdetekkor a blues és rock zene irányába indultak el, de úgy gondolták jó lenne, ha a keserves blues helyett egy vidámabb, örömteli bluest játszanának. Így találtak rá a hokum blues irányzatra, mellyel tökéletesen tudtak azonosulni mind zeneileg, mind előadásmódját tekintve.

A hokum blues egy olyan irányzat az amerikai blues zenén belül, ahol a dalok poénokat, pikáns szexuális utalásokat, kétértelmű megfogalmazásokat tartalmaznak, ehhez pedig egy komikus, jelmezes előadásmód is társul. Témáját tekintve a mindennapi élet ügyes-bajos dolgait, férfi-nő közötti kapcsolatokat dolgozza fel. A műfaj első képviselőinek is mondható a Red One House, hiszen itthon ilyen produkciót még nem láthatott a közönség. Dalainkban a blueshoz közeli stílusok keverednek, így a bluegrass, a country, a rock, a funky elemek is megtalálhatók.

Parádés hangulat

A stílusukban egyedinek számító banda nem ismeretlen megyénkben, már többször megmutatták (a Tokaji Utcazene Fesztiválon és Avasi Borangoláson), milyen is ez a vidám blues, a zenekar frontemberét kérdeztük a pénteki koncerttel kapcsolatban:

– Nagyjából egyórás koncerttel készülünk, ahol elsősorban saját szerzemények csendülnek majd fel. A korábban megjelent albumokról is játszunk, de új dalokkal is készülünk. Nagyon szeretjük a borsodi rendezvényeket és közönséget, eddig akárhányszor léptünk fel itt, mindig parádés hangulatban telt, az emberek nagyon vevők voltak a műsorunkra, szívesen járunk erre – árulta el végül a zenekar énekese, Vida Kriszta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!