Miskolci Illés Emlék Zenekar

2021.06.01. 19:30

Illés Klub lesz a Gárdonyi parkban

Alig várják a találkozást a szervezők az érdeklődőkkel.

Forrás: Olvasónk küldte

Több mint egy év kényszerű kihagyás után ismét rendezvényre készül a Miskolci Illés Klub – tudtuk meg Mező István klubvezetőtől.

Védettségi igazolvánnyal

A Miskolci Illés Klub 2006-ban, éppen 15 évvel ezelőtt alakult. Az országban összesen két Illés Klub van, a fővárosi és a miskolci.

– Fő célkitűzésünk volt kezdettől fogva a legendás együttes emlékének ápolása, valamint a 60-as, 70-es évek zenéjének bemutatása. Azóta havi rendszerességgel tartottuk a klubnapokat. Tagságunk általában 100-150 fő között van, de mindig jönnek új látogatók, akik aztán törzsvendéggé válnak. A klub állandó zenekara a MIEZ, a Miskolci Illés Emlék Zenekar olyan hitelesen játssza a legendás együttes dalait, hogy a két zenészlegendától megkapták a következő szlogen használatát: „Miskolci Illés Emlék Zenekar – Szörényi Levente és Bródy János ajánlásával”. Legutóbb 2020 februárjában volt Illés-klub. Márciusban jött a vírus… Pedig nagy terveink voltak… Tavaly áprilisban együtt szerettük volna megünnepelni Szörényi Levente 75. születésnapját a Művészetek Házában, több vendéget is hívtunk, és nem lett belőle semmi… – idézte fel Mező István.

Akik régóta látogatják az Illés Klubot, tudják, gyakran hívnak vendégeket beszélgetni, de ha van kedvük (és általában van), akkor beszállnak egy-két dalba ők is a MIEZ-hez.

– Volt már vendégünk Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs, Koncz Zsuzsa, Bródy János, Kovács Kati, Rost Andrea, Tolcsvay László, Török Ádám, Frenreisz Károly, Halász Judit, Gerendás Péter, Szigeti Ferenc, Schuster Lóránt, Varga Miklós, hogy csak néhányat említsek. A járvány előtti utolsó vendégünk éppen Mihály Tamás, az Omega együttes basszusgitárosa volt, akit sajnos azóta elvesztettünk. A klub állandó zenekara, a MIEZ is megszenvedte a járványhelyzetet, hiszen sok-sok fellépést le kellett mondani, illetve nem lehetett megtartani. Az ősszel azért részt vehetett a zenekar a Raktárkoncerten, ahol Szörényi Leventét kísérték. Most végre felcsillant a remény: június 17-én, csütörtökön 19 órától a Gárdonyi Művelődési Ház parkjában, ismét lesz Illés Klub! Azok látogathatják majd meg, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal – tudatta Mező István.

(A borítóképen: A Miskolci Illés Emlék Zenekar)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!