Videó

2020.06.17. 17:00

Különleges kísérlet: Mohikán dalszövegek prózában

Ismert színművészek szavalják a Mohikán zenekar szövegeit, de készül az új lemez is.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Mohikán zenekar

Forrás: A zenekar fotója

Fotó: KOVACS-SANDOR

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Mohikán zenekar harmadik albumát készíti Miskolcon, most pedig a járványhelyzet enyhülésével végre visszatérhettek a stúdióba. Azonban a karantén alatt sem lógatták a lábukat a srácok: különleges videókat készítettek. Erről és a jelenlegi helyzetről kérdeztük Nagy Tibor István énekest.

– Láttam már olyan videókat, ahol színészek szavalnak dalszövegeket zene nélkül, és bár ezeket inkább poénnak szánták, nekem nagyon megtetszett az ötlet. Kíváncsi voltam, a mi szövegeink hogyan állják meg a helyüket olyan emberek tolmácsolásában, akik egészen más dolgokkal foglalkoznak, más a stílusuk. Olyan művészeket kerestünk meg, akikkel van valamilyen kapcsolatunk, és mindenki nyitottan, szeretettel állt a dologhoz és vállalta el. A legelső szöveget Garamszegi Gábor szinkronszínész mondta fel, azután kaptunk vérszemet. Egyrészt mert szerintünk nagyon jól sikerült, másrészt a felkért színművészek is lelkesen vágtak bele – mesélte Tibor. – Emellett az is nagy élmény és megtiszteltetés, hogy Földessy Margit szavalja a Mohikán zenekar szövegét, de igen népszerű Csíki Hajnal videója is. Nagyszerű kis fúzió lett ebből, nagyon élveztük.

A már említett művészeken kívül közreműködött még Farkas Zita, Garami Mónika, Dóka Andrea, Szabó Zselyke és Magyar Bálint is. A videók megtalálhatóak a zenekar YouTube csatornáján. A különleges kísérlet és az új album munkálatai mellett egy fontos dologra is szeretné felhívni a figyelmet a banda.

– Van a zenekarnak egy régi barátja, Galambos Tamás, aki tolószékbe kényszerült, szóban nehezen kommunikál, inkább írásban fejezi ki magát. Egy roppant mély gondolatokat és érzéseket megmutató verset írt, ami engem nagyon megragadott. Ezért úgy döntöttünk, hogy megzenésítjük Tamás versét, ehhez pedig ősszel egy videóklipet is forgatunk majd. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy milyen értékesek a fogyatékkal élő emberek. Megmutatni, hogy milyen érzés bezárva lenni egy mozdulatlan testbe, illetve hogy mit éreznek, milyen gondolataik vannak a kerekesszékes társainknak – avatott be minket az énekes.

Hallgasd meg az új album előfutárát, a 2019-es Aki bújt, aki nemet:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!