karanténdal

2020.04.03. 18:30

Juró elrappeli, mi a járvány igazi mondanivalója – videóval

Szörnyek vagyunk és félnünk kell, hogy jobban értékeljük, amink van – mondja Juró Szörnyek címet viselő „karanténdalában”.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Jurót, alias Balogh Szabolcs miskolci rappert a legtöbben talán a Z!ENEMi frontembereként ismerik. A fiatal tehetség azonban most a saját stílusában mutatta meg, ő mit gondol a jelenlegi helyzetről: Szörnyek címmel készült el legújabb dala.

Faggattuk kicsit a rappert a dalról.

– Az alkotási folyamat nálam úgy néz ki, hogy ha valamilyen téma megfog, megihlet, akkor ripsz-ropsz elkészül a dal, ezt sem írtam egy félóránál tovább. Utána persze ízlelgetem, csiszolgatom, javítgatom, de a szöveg váza alapvetően nagyon hamar megvan. Nyilván csak olyasmiről írok, ami elindít bennem valamit, aztán a dal lényegében saját magát írja meg. A Szörnyek is ilyen volt – meséli Juró.

A járvány mélyebb rétege

Arra is kíváncsiak voltunk, befolyásolta-e őt, hogy egyre több zenész mondja el dalban a véleményét a mostani élethelyzetről.

– Természetesen az is hatással volt rám, hogy az elmúlt időszakban elég sok karanténdal készült különböző előadóktól, akik számukra fontos dolgokra hívják fel a figyelmet a zenéjük által. Mint például, hogy maradjunk otthon, vigyázzunk egymásra. Viszont szerintem van egy komolyabb, mélyebb rétege is ennek a járványnak: az, hogy egyébként mennyire nem vigyázunk a világunkra, nem figyelünk egymásra, csak a külsőségek foglalkoztatnak minket. Elértéktelenedtek, jobban mondva háttérbe szorultak a valódi értékek, mint a személyes kapcsolatok, a szeretet, a barátság. Azt szerettem volna a dalommal elmondani, hogy vegyük észre, milyen fura az, hogy most jövünk rá, mennyire hanyagoljuk az egyébként igazán fontos dolgokat. Remélem, hogy ez a járvány lecsengése után így is marad, és jobban megbecsüljük, amiket most hiányolunk. Persze az is lehet, hogy megint kapzsi, bűnöző emberek leszünk, de talán valami most megváltozik – tette hozzá.

Nézd meg karanténdal válogatásunkat is:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!