Koncertajánló

2020.03.05. 15:00

Bulis modern rockot hoz Miskolcra a Killer Surprise

A dallamos, közönségbarát rockot játszó Killer Surprise pénteken a Collinsban csap a húrok közé.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: A zenekar fotója

A zenekar 2008 környékén alakult, szerencsi tagokkal. 2010-ben megjelent egy albumuk Nem hagyom címmel, majd több tagcserét követően alakult ki a jelenlegi felállás. Két évvel ezelőtt ugyanis a csapat kettévált, mert nem egyezett az elképzelésük a jövőt illetően. Az énekes és a gitáros Budapestre költözött, így Szerencsről a fővárosba tette a zenekar székhelyét.

Új felállás, új album

Januárban új kislemezük jelent meg a Hammer Recordsnál, ami a streamer oldalakon is elérhető, hamarosan pedig újabb nagylemezzel jelentkeznek. A dalok készülnek, már csak a stúdiómunka van hátra, őszre várhatóan megjelenik.

– Mivel tavaly év végére rázódtunk össze az új felállással, és váltunk igazán koncertképessé, a fellépések most indulnak be. Másfelől a zenekar kétharmada Pesten van, így a többiek gőzerővel készítik az új dalokat és próbálnak, jómagam pedig igyekszem a lehetőségekhez mérten csatlakozni hozzájuk. Ez nagyjából kétszer egy hónapban, egy-egy hosszabb próba erejéig jön össze – meséli Bodzás Gábor a zenekar basszusgitárosa. – Egyelőre kisebb klubokban játszunk, aztán majd kiderül, hogy merre tovább. Szeretnénk fesztiválokra is eljutni, de egyelőre végig kell járni a szamárlétrát. Jó lenne, ha jönne valaki, aki azt mondaná, hogy tetszik neki, amit csinálunk, és felkarolna bennünket, de ez sajnos elég ritka. Önerőből igyekszünk a legmesszebbre eljutni – teszi hozzá nevetve.

– Stílus tekintetében modern rockot játszunk, dallamos, közönségbarát, bulis zenét, néhol húzósabb, tempósabb elemekkel. Olyan dalokat igyekszünk írni, amik megmozgatják az embereket, a visszajelzések azt mutatják, hogy ez sikerül, a zenénk hamar elnyeri a közönség tetszését. Ha hasonlítani kellene valamihez, akkor a Depresszió, vagy a Road irányvonal lenne az. Egyébként ösztönösen jönnek a dalaink, nem törekszünk rá, hogy eladhatóak legyenek – árulja el Gábor.

Saját dalokon a hangsúly

A banda egyébként már többször volt a Tankcsapda, a Depresszió és a Zorall vendége is. Miskolcon a korábbi felállással léptek fel legutóbb, így szeretnék magukat újra megmutatni, és minél több új rajongót szerezni.

– A koncerten a saját dalokra helyezzük a hangsúlyt, mert bár régen sok feldolgozást játszottunk, de úgy gondoljuk, hogy a sajátjaink is vannak olyan ütősek, hogy megfogjuk vele a közönséget. Úgy véljük, hogy ezzel többre juthatunk, mint a „haknizással”. Magunkat szeretnénk megmutatni, nem azt, hogy tudjuk eljátszani mások nótáit – fejezi be a basszusgitáros.

Aki kíváncsi, hogy milyen bulit csapnak a srácok, annak irány a Collins Rock Club március 6-án! Bemelegít a szintén szerencsi Hatás Alatt.

(A borítóképen a Killer Surprise zenekar)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!