Buliajánló

2019.12.05. 16:00

Indul a decemberi bulivonat! Mutatjuk, hol mulathatsz!

Hiphop buli, lemezbemutató, és koncerthegyek – ütősen indul december első hétvégéje is! De mutatjuk, mi lesz még…

December 5., csütörtök

 

16.00 ELTE Hip Hop / Panda Squad a miskolci Ady Endre Művelődési Házban.

Csoportvezető: Nagy Eszter.

A hiphop egy modern, dinamikus, újszerű mozgáskultúrával rendelkező tánc, amelyben többféle hagyományosan kialakult táncstílus ötvözhető. Folyamatosan lépést tart a legújabb és legmodernebb zenei stílusokkal. Minden gyermeknek ajánlott, akinek az életébe játékos módon szeretnék bevezetni a mozgást, és megtapasztalni a fellépés élményét.

December 6., péntek

 

20.00 Elefánt lemezbemutató koncert a miskolci Helynekemben.

Megérkezett az Elefánt új lemeze, az EL! A lemez sokak szerint érettebb a korábbiaknál. Bármit is jelentsen ez, élőben meg kell hallgatni, mert hiszen miért ne kellene? Óriási buli lesz, gyertek, mert kár lenne kihagyni! És persze hallgassátok az EL-t! Az estét az Idegen fogja bemelegíteni, érkezzetek időben! Az Idegen semmiről sem hazudik, nincs felesleges sor, sem hang. Az Idegen egység, ami izgalmas utazásra hív és magával ragad. Az Idegen olyan underground­élményt nyújt, amitől nehezen kapsz levegőt, minden szorongásod a tánctérbe taposod és velük üvöltöd, hogy „nincsen több félelem”.

Az Elefánt egy magyar alternatívrock-zenekar. Első stúdióalbumuk 2013-ban jelent meg Vérkeringő címmel. Két évvel később újabb lemezt adtak ki (Gomoly, 2015). Legutóbbi lemezüket 2019 szeptemberében adták ki, EL címmel. A jelenlegi formájában 2012 januárja óta Budapesten együtt zenélő, egyébként szombathelyi gyökerű Elefánt, 2011 decemberében mutatkozott be a nyilvánosság előtt. A két alapító által írt Magányos című daluk – és az ahhoz a Kodály Method projekt által készített klip – pillanatokon belül nagy siker lett. A szerzőpárosban megérett zenei koncepció végképp szükségessé tette az Elefánt kibővítését, amit egy nagyszabású bemutatkozó koncert tett aktuálissá: a zenekar az említett két alapítón kívül csupa remek, figyelemre méltó múlttal és sajátos karakterrel rendelkező taggal kibővülve vált öttagúvá. Zenéjüket nehéz bekategorizálni: jellemző rá a 3/4-es lüktetés, a lágy melankólia és a kirobbanó energikusság egyaránt, hol gipsy-punk, hol pszichedélia, hol elektronikus műfajokból derengő elemek bukkannak fel. Stílusjegyek terén nehéz megnevezni egyet, így talán a korlátok nélküliség a legfontosabb ismérvük. Ennek ellenére dalaik sajátos atmoszférát hordoznak, amit a kreatív zenei megoldások és a különleges dalszövegek tesznek igazán egyedivé.

22.00 Diósgyőri Szalagavató Afterparty a miskolci Rockwell Klubban.

Az elmúlt években úgy tűnhetett, hogy soha nem jön el ez a nap, de mi sohasem mondjuk azt, hogy soha.

A Never Say Never csapata elhozza az éjszakát, amikor az eddigi munkátok gyümölcsét végre learathatjátok, amikor is az eddig felgyülemlett feszültséget kiadhatjátok magatokból... Egy utolsó lehetőség az érettségi vizsga előtt, egy utolsó éjszaka, amire biztosan emlékezni fogtok a középiskolás éveitekből, egy este, ami csak rólatok szól! Ez a Last Nigth!

December 7., szombat

 

19.30 Breath, NaÉs ingyenes koncert a Collins Rock klubban.

Breath

A Breath zenekar a ’90-es évek közepén alakult miskolci formáció, mely grunge-rock zenét játszik, jellemzően saját szerzeményeket. A banda több tucat koncert után 1999-ben feloszlott, és a közönségétől a következő év februárjában egy búcsúkoncerttel köszönt el. A két alapító tag új zenészekkel kiegészülve 2017-ben ismét életre hívta az együttest. A régi számok felidézése mellett gőzerővel folyik az új dalok írása, és a koncertlehetőségek szervezése. A kazincbarcikai NaÉs zenekar megnyerte az idén nyáron megrendezett maglódi Columbus elnevezésű tehetségkutató versenyt. Az együttes egy másik megnyert címmel is büszkélkedhet, hiszen a verseny legjobb énekesének járó díjat az együttes énekese, Kónya Norbert kapta. A zenekar tagjai: Kónya Norbert (énekes, gitáros), Kónya István (dob), Alföldi Csaba (basszusgitár), Halász István (szólógitár). Ez a formáció, amely indult és győzött ezen a tehetségkutató versenyen 2014-ben jött létre.

20.00 A 20 éves Subscribe koncertje a miskolci Helynekemben.

Vendég: TTCM.

A Subscribe magyar alternatív metálzenekar. 2008-ban a Stuck Progress To Moon albumukkal megnyerték a Fonogram díjat. 1999-ben eredetileg THC néven alakultak. A felállás 2000-ben szilárdult meg, ekkor vették fel a Subscribe nevet. Első nagylemezük, a Sanity Has Left the Building 2004 végén jelent meg a Hammer-Edge Records gondozásában. A következő évben magyar fesztivál- és klubkoncertek mellett az amerikai Pro-Pain Európa-turnéján voltak előzenekar. Bemutatkozó albumuk a turnéval egy időben jelent meg a Benelux államokban és Németországban. A két frontemberrel dolgozó együttes intenzív színpadi munkája és a jazz, magyar népzene, funky, reggae elemekkel kevert hardcore metal zenéjük a kritikusokat és a közönséget is meggyőzte, így rajongótáboruk és elismertségük is folyamatosan nőtt, a klubokban telt házak előtt léptek fel. 2006 tavaszán és nyarán is felléptek Romániában fesztiválokon, olyan neves külföldi zenekarok társaságában, mint az amerikai Deftones vagy a svéd Clawfinger. Az ottani lelkes fogadtatásnak köszönhetően indultak önálló klubturnéra Romániában, amelynek utolsó állomását a román nemzeti tv élőben közvetítette. Októberben az A38 állóhajót töltötték meg, majd holland és magyar klubturnéval zárták az évet.

22.00 Avasi Szalagavató Afterparty a miskolci Rockwell Klubban.

Az elmúlt években úgy tűnhetett, hogy soha nem jön el ez a nap, de mi sohasem mondjuk azt, hogy soha.

A Never Say Never csapata elhozza az éjszakát, amikor az eddigi munkátok gyümölcsét végre learathatjátok, amikor is az eddig felgyülemlett feszültséget kiadhatjátok magatokból... Egy utolsó lehetőség az érettségi vizsga előtt, egy utolsó éjszaka, amire biztosan emlékezni fogtok a középiskolás éveitekből, egy este ami csak rólatok szól! Ez a Last Nigth!

December 20., péntek

 

19.30 Deák Bill Gyula-koncert a miskolci Ady Endre Művelődési Házban.

A blues királya az Adyban koncertezik.

Bill utoljára februárban lépett fel zenekarával a Becherovka Miskolci Farsangon, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ő koncertjén voltak a legtöbben ezen az ingyenes rendezvényen. Az Adyban 2017 novemberében játszottak egy telt házas bulit, most – december 20-án – vélhetően ugyanilyen lelkes fogadtatásban fog részesülni. Deák Bill Gyula november 8-án töltötte be 71. életévét, így ez a koncert talán egy kis születésnapi jelleget is ölthet. Az énekes az 1978-ban indult Hobo Blues Banddel lett országosan ismert, az István, a királyban játszott, Torda táltos szerepével a szélesebb közönség is megismerhette. 1984-től jelennek meg sikeres szólólemezei, 2008-ban Artisjus-díjat kapott, abban az évben Kőbánya díszpolgára lett, 2009-ben megkapta a Fonogram Életműdíjat, majd 2012-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is. Gyakran „a magyar blueskirályként” emlegetik, de Bill Kapitánynak is szokták szólítani. 1984-ben a Budapest Sportcsarnokban Chuck Berryvel közösen lépett fel, aki így vélekedett róla: „Ő a legfeketébb hangú fehér énekes, akit valaha hallottam!” Orszáczkyt Jackie, a legendás Syrius énekes basszusgitárosa emlegette elsőként királyként, erre Bill így emlékezik: „Sokat köszönhettem neki, rengeteget tanultam tőle. Ő volt az első, aki kimondta, hogy Magyarországon Bill a blues királya. Az ő szavának pedig itthon súlya volt. Sokszor énekeltem a zenekarával, a Syriusszal, aztán Radics Bélával, Bencsik Samuval – a legjobbakkal.” Az énekes a blueséletérzést így foglalta össze: „Gyerekkoromban egy ötször ötös szobában laktunk hatan, négy gyerek és a két szülő. Örültünk a cukros-zsíros kenyérnek, de egy almának is. Aki nem kapott elég pofont az élettől, sosem nélkülözött, nem tudhatja, miről szól ez az egész. Én kaptam bőven.” Bill Kapitányt Miskolcon sok hűséges rajongója várja!

December 21., szombat

 

19.00 Jingle Hells Rock, Jockey Jokers, AllsuckAll a miskolci Vörösmarty művelődési házban.

Karácsonyi parti pokoli zajban, avagy egy klasszikus hangulatú művházas bulival készülünk fel az ünnepi pörgésre!

A Jockey Jokers Miskolcon alakult 2014 őszén. Stílusban dirty rock egy kis metállal fűszerezve. 2015-ben debütáltunk, 2016 tavaszán megjelent a bemutatkozó kislemezünk Kösz, jól vagyok! címmel, 2019 októberében pedig a Szabad akarat című EP. A zenekar tagjai: Horváth Csaba – ének, Simon Patrik – gitár, vokál, Zsarnai Muki Dávid – gitár vokál, Nagy Izzy Róbert – bassgitár, vokál, Tóth András – dob. „2015-ben indult a zenekar, azóta volt két tagcserénk, a mostani felállásban egy éve koncertezünk. Szerencsére jól működik ez az ötös fogat, reméljük, hogy így is marad sokáig! Januárban alakultunk, és már áprilisban játszottunk is egy bemutatkozó koncertet a Cornerben. Az elején még inkább feldolgozásokból állt a repertoár, de aztán folyamatosan születtek a saját számok, mára már kilencven százalékban ezek vannak a programban” – árulta el az énekes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!