Szent Hubertus búcsú

2021.10.25. 10:50

Trófeamustrán és virtuális vadászaton vehet részt az év utolsó búcsúján

A rendezvény elsősorban vadászoknak szól, de délutántól a szervezők szívesen fogadnak minden érdeklődőt.

Forrás: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Október 30-án rendezik meg az erdészek és a vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút Mátraverebély-Szentkúton. Az eseménnyel egybekötve a IV. Kelet-Cserháti Trófeaszemlét is megtartják. Ez az év 16. egyben utolsó búcsúja a nemzeti kegyhelyen.

A Szent Hubertus búcsú mindig az év utolsó zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton. Az alkalom különlegessége, hogy egy dámbika terítéke is díszíti a templomot, amellyel a rendezvény egyediségét és hangulatát emelik.

A szervezők idén is abban bíznak, hogy Szent Hubertus eléjük vezeti a vadat.

A trófeabemutató a szakmai közönségnek reggel 10 órakor kezdődik, 11 órától pedig kezdődik a Szent Hubertus mise, amelyet Fejes Antal testvér celebrál. Ez a szertatás a vadászat és az egyház közös hagyományait képviseli. A liturgia azt sugározza, hogy tiszteljük a Teremtőt és a teremtményeit egyaránt, valamint fogadjuk el a természet rendjét. A vadásznak ettől függetlenül nem kell letennie a fegyvert. A szervezők csak arra hívják fel a figyelmet, hogy az állatokkal szemben el kell gondolkozni élet értelmén és célján, valamint tisztelettel és etikusan kell bánni velük.

Szent Hubertusra, a vadászok, az erdészek és a lövészcéhek védőszentjére nagy tisztelettel tekintenek a mai napig.

Délután a rendezvényen várnak minden érdeklődőt. A látogatókat idén egy különleges, virtuális vadászat várja a helyszínen felállított sátorban, illetve bemutatják a vadászterületeken történő gazdálkodást segítő informatikai rendszert is.

További információk az eseményekkel kapcsolatban a kegyhely honlapján érhetőek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában