Emlékezet

2020.11.04. 15:30

Az 1956-os forradalomról készített dokumentumfilmet Leslie Mandoki

A Szabadságvágy című alkotást november 11-én tűzi műsorára a Super TV2, majd könyv formájában is megjelenik.

Budapest, 2020. augusztus 13. Leslie Mandoki magyar származású német zenész, zenei rendezõ, producer interjút ad az MTI-nek egy budai kávézóban 2020. augusztus 7-én. Szeptember közepén Magyarországon is megjelenik Leslie Mandoki világsztárokból álló supergroupja, a Mandoki Soulmates új lemeze. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Szabadságvágy rendezői és produceri feladatait ellátó Leslie Mandoki három neves történésszel, az amerikai Larry Schweikarttal, a német Guido Knopp professzorral és Schmidt Máriával, a Terror Háza Múzeum főigazgatójával közösen helyezi új megvilágításba az 1956. októberi eseményeket, azok egész Európa történelmére továbbgyűrűző hatásait – tájékoztatott szerdán Leslie Mandoki kommunikációs ügynöksége.

Mint közölték,

a dokumentumfilmben korabeli szemtanúk idézik fel az október 23-i eseményeket és az azokat követő történéseket,

emlékeik között kutakodva, újra átélve a forradalom által kiváltott viharos érzelmeket.

A szemtanúkon kívül még számos politikus és történelmi személyiség (többek között Mihail Gorbacsov, Bodo Hombach, Horst Teltschik, Gregor Gysi, Edmund Stoiber és Sigmar Gabriel), Leslie Mandoki munkásságához köthető művész (Peter Maffay és Till Brönner), valamint Charlotte Knobloch, a müncheni és felső-bajorországi izraelita közösségek elnöke és a 2019-ben elhunyt Andrew G. Vajna producer is színesíti a historikus kitekintést.

A nyilatkozók azt is elmondják, hogy szerintük mit jelent az a szabadságvágy, amelyért oly sokan feláldozták az életüket, amely egészen 1989-ig életben maradt, majd a vasfüggöny és a berlini fal lebontásában, a szabad Európa megszületésében öltött testet – áll a közleményben.

Borítóképünkön Leslie Mandoki

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!