Krimi

2022.12.13. 05:45

Felháborító, mit próbáltak becsempészni a tököli börtönbe

Hiába az újabb és újabb trükkök, nem jártak sikerrel, rögtön lebuktak.

Forrás: BVOP

A tököli börtön egyik elítéltjének levélküldeménye érkezett, amelyet az intézet munkatársai, a szakmai protokollnak megfelelően, átvizsgáltak. A borítékból egy kamerával ellátott tollból kialakított, telefonálásra alkalmas tárgy és egy SIM-kártya került elő – írta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-nek hétfőn.

Forrás: BVOP

 

Hozzátették: a hozzátartozók folyamatosan újabb és újabb trükkökkel próbálnak tiltott tárgyakat – jellemzően mobiltelefonokat – bejuttatni a börtönökbe, azonban a büntetés-végrehajtás munkatársai ezek nagy részét még az előtt kiszűri, hogy azok eljutnának a rabokhoz.

 

Amennyiben a hozzátartozók felelőssége felmerül, az intézetek minden esetben megteszik a szükséges jogi lépéseket – jegyezték meg. A BVOP közleménye szerint a szervezet kiemelt figyelmet fordít a tiltott tárgyak bejutásának megakadályozására, illetve megelőzésére.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!