Krimi

2024.04.03. 09:59

Fájdalmas dolgot árult el Dér Heni az édesapjáról (videó)

Az énekesnő egész életét meghatározták az apai elvárások.

MW

Dér Heni mosolyogva állt a kihívások elé

Forrás: Bors

Fotó: Czerkl Gábor

Heni 16 évesen állt a saját lábára, de nem csak magáért küzdött, az egyik életcélja az volt, hogy az édesapjának megfeleljen.

Apukám nagyon fiút szeretett volna, ezt sokszor hangoztatta is. Vajdaságban egy olyan zárt erkölcsű, patriarchális rendszerben gondolkozott a közeg, hogy a fiú viszi tovább a családnevet, a gazdaságot, ennek kiemelt értéke van. Ebből kifolyólag apukám is akkor lett volna elégedett saját magával, ha két fia születik. Ehhez képest, a karma, a sors, a Jóisten gondoskodik arról, hogy mindenki megkapja a saját feladatát: ezért két lánya született. Ezzel ő is küzd, és nekem is meg kellett küzdenem

– mondta a kétgyermekes anyuka az M2 Petőfi TV műsorában. Mint elárulta, mindig az vitte előre, hogy mosolyogva állt a kihívások elé.

Dér Heni
Dér Heni édesapja nem támogatta lányát az éneklésben
Fotó: Mohai Balázs / Forrás: MTI

"Doktort" akart

"Első körben apukámnak akartam megfelelni, erről szólt a gyerekkorom 90 százaléka. Azt mondta, hogy ha már lány lettem, legalább legyen "doktor" a nevem előtt, legyek orvos vagy ügyvéd, hogy legyen büszke rám. Emiatt az iskolában a legjobb tanulók között voltam, mert ott volt bennem a megfelelni akarás" – mondta Heni, aki, mivel apja csupán hobbiként tekintett az éneklésre, a zenei karrierje mellett kommunikáció-médiatudomány és politológus diplomát is szerzett. 

Nem szurkoltak a stúdióban

Heni 16 éves volt, amikor meglátta a Megasztár felhívását. Határon túli magyarként, nem túl erős családi támogatással, az esélytelenek nyugalmával jelentkezett - írja cikkében a Bors.

Az édesapa nem örült annak, hogy lánya bejutott a legjobbak közé, egyszer sem utazott fel az élő adást megnézni, és Heni anyukájának is csak a legelső adásra engedte meg ezt. Azt akarta, hogy lánya egyedül boldoguljon, ha már szembe ment az akaratával.

"Akkor nem gondoltam arra, hogy nekem sajnálnom kéne magam, vagy hogy nekem de rossz, de szomorú, hogy a Tóth Verának ott van a családja transzparensekkel, hogy «hajrá Vera». Mellette a Gáspár Laci családja a táblákkal. Nálam nem volt senki az élő adásokon. De nem foglalkoztam ezzel, elindult bennem egy belső motor" – idézte fel Heni.

 


 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában