haon-sportoldal

2011.09.01. 18:40

DVSC-Fórum: Most már tétre megy a játék

A kicserélődött és megfiatalított DVSC-Fórum Szekszárdon kezdi bajnoki menetelését.

A kicserélődött és megfiatalított DVSC-Fórum Szekszárdon kezdi bajnoki menetelését.

A bajnoki mezőny egyik legfiatalabb csapataként vág neki a 2011/2012-es évadnak a DVSC-Fórum alakulata. Köstner Vilmos csapatát válogatott játékosok egész sora hagyta el a nyáron, s helyettük ifjú titánok és debreceni kötődésű kézilabdázók érkeztek a gárdához. Még a kiváló lokista tréner sem tudja, mire lehet képes a csapata a szezonban, de a kérdésre rövidesen választ kapunk, ugyanis pénteken 18 órától a vendéglátó Szekszárd ellen debütál a Loki a bajnoki pontvadászatban.

– Az első tétmeccs sosem könnyű, hiszen a felkészülési találkozók után most már bajnoki pontra megy a játék. Természetesen kielemeztük a Szekszárd stílusát, így bizton állíthatom, kemény mérkőzés vár ránk idegenben. Ellenfelünk tavaly megtapasztalta és megszokta az élvonal légkörét, a nyáron pedig erősödött is, éppen ezért meg kell szenvednünk a győzelemért, mivel ez a célunk. Remélem, fiatal csapatom túlteszi magát a debütálás okozta idegességen, és megfelelő koncentrációval begyűjtjük a győzelemért járó pontokat – nyilatkozta a meccs kapcsán Köstner Vilmos, a DVSC-Fórum szakvezetője.

A Loki háza táján évek óta vannak tehetséges fiatalok, akik a kispadról beállva nagyszerű dolgokat mutattak be a pályán. Viszont most ezeknek a kéziseknek alapemberként kell minél jobb teljesítményt nyújtaniuk. A szurkolók Hornyák Dórától és Dakos Noémitől várnak nagyon sokat ebben az idényben, de vajon a játékosok megértek már arra a feladatra, hogy a hátukon vigyék a gárdát?

-Fizikailag biztos hogy felkészültek, lélektanilag készülődnek rá – adott választ a felvetésre a debreceniek mestere. – A fiatalság okozta tapasztalatlanságból kijöhetnek váratlan jó eredmények, de negatív meglepetések is. Bízom benne, a Szekszárd ellen a szebbik arcát mutatja a Loki – reménykedett a tréner.

Köstner Vilmos elárulta, bár az utóbbi hetekben többen is bajlódtak kisebb-nagyobb sérülésekkel, a héten már valamennyi játékos csatlakozott a kerethez, igaz Csáki Viktória még különmunkát végzett, de várhatóan mindenki bevethető lesz a Szekszárd ellen.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!