haon-sportoldal

2010.03.21. 18:17

Idegenben győzött a Hajdúböszörmény

<p>Budapest – Parázs hangulatú mérkőzésen idegenben győzött a Hajdúböszörmény az MTK II. ellen az NB II. Keleti csoportjában. A vasárnapi találkozón egyetlen gól döntött a három pont sorsáról, s ezt a vendégek szerezték meg a második játékrészben Lovas révén.</p>

A fővárosiak már az első félóra végén megfogyatkoztak, Kákonyit reklamálás miatt állították ki. A hajdúságiak ezután mezőnyfölényben játszottak, ám ezt ekkor még nem tudták gólra váltani. A 63. percben aztán Lovas lövése megpattant egy védőn, és a játékszer a kapuban landolt – vezetett a Böszörmény! Tizenkét perccel később kettős emberhátrányba került az MTK, mivel Pál szabálytalanságért megkapta a második sárga lapját. Az utolsó percekben ennek ellenére gólt szerzett a hazai együttes – csakhogy lesből, a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A hosszabbítás pillanataiban a budapestiek mesterét elküldte a bíró a kispadtól, majd később – a meccs után – az öltözőfolyosón reklamálásért kiállította. Ez azonban már nem változtatott semmit azon, hogy a vendégek három ponttal térhettek haza Hajdúböszörménybe.
A másik hajdú-bihari NB II-es csapat, a DVSC-DEAC szabadnapos volt ebben a fordulóban.


A tények

NB II. Keleti csoport

MTK II.–Hajdúböszörmény 0–1 (0–0)

Promontor utca, 100 néző.

MTK II.: Szántai – Hajdú, Kornis, Kelemen, Hauser – Kákonyi, Gál A., Nikházi, Szabó Á. (Csiki 60.) – Tischler (Forró 60.), Pál Sz.
Hajdúböszörmény: Bákonyi – Kerek, Frida, Szilágyi, Hortó – Nagy D. (Simtchatcha 62.), Bellon, Kiss L., Arnóczki, Lovas – Fekete.

Gólszerző: Lovas (63.).

Piros lap: Kákonyi (26.), Pál Sz. (75.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!