Hajdú-Bihar

2013.03.15. 16:32

Áram nélküli éjszaka, havas reggel

Nyíracsád - Kora délutánra minden út járhatóvá vált Nyíracsádon

Nyíracsád - Kora délutánra minden út járhatóvá vált NyíracsádonViharos széllökésekkel tarkított kavargó hóesésre, több centiméteres hóval borított utakra, egyes helyeken hatalmas hóátfúvásokra ébredt Nyíracsád lakossága március 15-én reggel. A rendkívüli helyzetre való tekintettel dr. Nagy János, a település polgármestere már a kora reggeli órákban megtette a szükséges intézkedéseket. A közfoglalkoztatottak már a reggeli óráktól takarították a település járdáit, a buszmegállókat, az önkormányzat hótolója pedig az utak tisztítását végezte folyamatosan. Mivel minden utat szerettek volna minél hamarabb járhatóvá tenni, ezért nemcsak az önkormányzat, de a KPM által fenntartott utakat is folyamatosan tisztították. A település, valamint a hozzá tartozó tanyák szilárd burkolatú útjai után került sor a nem szilárd burkolatú utak megtisztítására, járhatóvá tételére.

Folyamatos tisztítás

Március 15-én délutánra minden út járhatóvá vált Nyíracsádon. Nem maradt egyetlen utca vagy tanyatelepülés, melyet ne lehetett volna megközelíteni. Dr. Nagy János polgármester egész nap folyamatosan tartotta a kapcsolatot a megyei katasztrófavédelem ügyeletével, valamint személyesen ellenőrizte a hóeltakarítási munkálatokat az utakon és a tanyatelepüléseken.

Nagyné Jobbágy Piroska, a település jegyzője az önkormányzati hivatal épületéből koordinálta a hóeltakarítási munkálatokat, amit nagy mértékben nehezített a kora délutánig tartó erős szél és a folyamatos hóesés.

A délután második felében a szél csendesedett, ami megkönnyítette és eredményesebbé tette a hóeltakarításban résztvevő közfoglalkoztatottak délutáni műszakjának munkáját. A hóeltakarítási munka az esti órákig folyamatos volt.

- HBN - KZE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!