Hajdú-Bihar

2013.01.21. 14:19

Vadászfegyverrel rabolt

Debrecen - A mikepércsi takarékszövetkezet visszatérő „kliense” ügyében ítélkeznek.

Debrecen - A mikepércsi takarékszövetkezet visszatérő „kliense” ügyében ítélkeznek.A perbeszédek következnek kedden az első fokon eljáró Debreceni Törvényszéken annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint kétszer is megtámadott egy mikepércsi pénzintézetet.

A kamionsofőrként dolgozó vádlott – tájékoztatott Tatár Tímea bírósági szóvivő – üzemi balesete miatt táppénzre került, s az így kapott fizetés kevés volt ahhoz, hogy fedezze 2 millió forintot meghaladó hitelét, illetve kiegyenlítsen egy 900 ezres közigazgatási bírságot.

B. Zsolt elhatározta, hogy fegyvert szerez és rablással jut pénzhez. Ezért 2009 novemberében ellopott egy duplacsövű sörétes vadászfegyvert 25 lőszerrel egy besenyőteleki vadászháznál álló autóból, majd négy nappal később, a reggeli órákban gépkocsijával megállt a kiszemelt mikepércsi takarékszövetkezet közelében. Belépve símaszkot húzott, és a fegyvert a kirendeltségvezető felé irányítva azt mondta, „csak nyugalom, senkit nem akarok bántani, két perc és végzünk”. Némi közjátékot követően a két alkalmazott kinyitotta a széfet és átadta a benne lévő 3,8 millió forintot, amellyel B. Zsolt elmenekült.

Utolérték a rendőrök

A vádirat szerint a férfi útja bő egy évvel később ismét Mikepércsre vezetett. Az ügyféltérben azonnal pénzt követelt, s a kirendeltség vezetőjét rángatva megpróbálta kinyitni azt a fiókot, ahonnan 2009-ben kivették a zsákmányt. Az azonban immár időzáras volt, így B. Zsoltnak rá kellett jönnie: a kasszából ezúttal nem jut pénzhez. Miután kiszúrta, hogy az egyik nő előtt 80 ezer forint fekszik az asztalon – a saját csekkjeit akarta befizetni a postán – felszólította az alkalmazottakat saját értékeik átadására.

Társa közben megnyomta a pánikgombot, s amikor a vádlott kiment, utána szaladt. Ekkor már a rendőrség is úton volt, s az üldözés Hajdúszoboszló közelében a férfi elfogásával ért véget.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!