Hajdú-Bihar

2011.10.12. 16:50

Vállalkozások fóruma: A kiszámíthatóbb holnapért

Debrecen - A következő két évben mintegy kétezer milliárd áll rendelkezésre a fejlesztések megvalósításához.

Debrecen - A következő két évben mintegy kétezer milliárd áll rendelkezésre a fejlesztések megvalósításához.

Mindenki vágyna egy kiszámíthatóbb holnapot, különösen a gazdasági társaságok, vállalkozások, amelyek szeretnék túlélni a gazdasági válság utóhatásait. Hogy miként lehetne mégis talpon maradni, hogyan lehetne túlélni, ehhez adott támpontokat és használható tudást a kis- és középvállalkozások számára, a Világgazdaság által szervezett gazdasági fórum, amit a Kölcsey Központban rendeztek meg október 12-én.

Nagy különbségek

Hajdú-Bihar gazdaságilag nem áll túl jó helyen az országos viszonylatban, bár a mutatók növekedést mutatnak, a megyén belüli kistérségek között is óriási a különbség. A felzárkózást, az esélyek kihasználásának lehetőségét a technológiai fejlesztések tennék lehetővé, s ezen a téren még jócskán van mit fejlődni.

A Mag Zrt. képviselője, András Lászlóné a pályázati forrásokról szólva megemlítette, hogy a vállalkozások többsége úgy véli még ma is, hogy egy-egy pályázat segítségével kilábalhat a nehézségekből. Ez így nem igaz, és nem alkalmazható, hiszen a pályázat csak lehetőség, nem eszköz. Mint mondta, jelentősen könnyítettek a pályázati feltételeken, de még így is nagyon sok a kevésbé népszerű pályázat, holott 2011-2013 közötti időszakban 2000 milliárd forint áll rendelkezésre a fejlesztések megvalósításához.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!