Hajdú-Bihar

2011.10.27. 13:56

Menetrendváltozás az ünnep és a szünet miatt Debrecenben

Debrecen - A temetőhöz a megszokottnál sűrűbben indulnak a járatok.

Debrecen - A temetőhöz a megszokottnál sűrűbben indulnak a járatok.

Módosul a DKV menetrendje a Mindenszentek Napja körüli munkanap áthelyezések és a várhatóan megnövekedő temetői forgalom, valamint az iskolai tanszünet miatt, október 29. és november 6. között.

Sűrített menetrend szerint indulnak a 2/2A-s és 3/3A-s trolibuszok, valamint a 22-es és 24-es autóbuszok 7 és 19 óra között szombaton, vasárnap és hétfőn, illetve kedden 7 és 20 óra között. Ezen időszak alatt valamennyi 2/2A-s és 3/3A-s trolibusz a Köztemető főkapujáig közlekedik.

Október 29-én (szombat) és 31-én (hétfő) a szombati, október 30-án a vasárnapi menetrend lesz érvényben a debreceni helyi járatokon.

A 13-as vonalon a csak iskolai időszakban, vasárnap 16.50-kor és 18.50-kor a Segner térről (Pallagról 17.15-kor és 19.15-kor) induló járatok nem közlekednek.

Iskolai szünet

November 1-én a 30A-s, 33/33Y-os, 42/42Y-os, 43-as és 47-es autóbuszoknál az ünnepnapi, a többi vonalon a vasárnapi menetrend érvényes. November 2-3-án (szerda-csütörtök) a járatok a tanszünetre érvényes menetrend szerint indulnak, november 4-5-én (péntek-szombat) már azok is, melyek a Köztemetőhöz közlekednek.

November 6-án (vasárnap) valamennyi járat a vasárnapi menetrend szerint közlekedik. (A 13-as vonalon a fenti időpontokban is indulnak a buszok.)

HBN


Hajdú-Bihar - A kegyelet ünnepén, illetve az azt megelőző és követő napokban az emlékezés virágaival nagyon sok állampolgár keresi fel a temetőket, melynek következményeként jelentősen megnő a forgalom a pályaudvarokon, a tömegközlekedési eszközökön és a temetőkhöz vezető közutakon. Ennek eredményeként emelkedhet a közlekedési balesetek és a bűncselekmények száma. Az átlagosnál nagyobb forgalom kezelésére, a balesetveszély csökkentésére és az ünnep nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság is készül.

Debrecen - Az 1-es és 2-es villamos közös szakaszán a megállóhely-átépítési munkálatok elkezdődtek, ezért 2011. október 27-én (csütörtök) üzemkezdettől a Városháza, valamint a Kossuth tér elnevezésű megállóhelyeket áthelyezik.

Október 30-án, 31-én és november 1-én közel ötven polgárőr fog szolgálatot ellátni a Debreceni és a Debrecen - Józsai köztemetőben a bűnmegelőzés és a közbiztonság javítása céljából.

Debrecen - A Mindenszentek Napja körüli munkanap áthelyezések és a várhatóan megnövekedő temetői forgalom, valamint az iskolai tanszünet miatt 2011. október 29. és 2011. november 6. között járataink menetrendje módosul - tájékoztatta portálunkat a DKV Debreceni Közlekedési Zrt.

Debrecen - Szombaton parkolási díj ellenében be lehet hajtani a köztemetőbe.

Debrecen - A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az AKSD ebben az évben is megteszi a szükséges intézkedéseket a halottak napja zökkenőmentes lebonyolításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!