Hajdú-Bihar

2011.09.27. 07:15

Jegyzet: Megoldás?

<em>Megoldatlan ügyek irodája nyílt a pécsi városházán a régóta húzódó vagy lezáratlan esetek intézésére – adta hírül a távirati iroda hétfőn. Ez az első hallásra szimpatikus, állampolgárbarát megoldás jó példa lehetne az ország bármely nagy városának – úgy hiszem ezzel mindenki egyet értene, akit egyszer is „beszippantott” valamely „p.m. hiv.” rendszere.</em> <strong>Fabók Ágnes jegyzete</strong>

Megoldatlan ügyek irodája nyílt a pécsi városházán a régóta húzódó vagy lezáratlan esetek intézésére – adta hírül a távirati iroda hétfőn. Ez az első hallásra szimpatikus, állampolgárbarát megoldás jó példa lehetne az ország bármely nagy városának – úgy hiszem ezzel mindenki egyet értene, akit egyszer is „beszippantott” valamely „p.m. hiv.” rendszere. Fabók Ágnes jegyzete

De sajnos a részletekből azonnal kitűnik, hogy ez inkább csak egy jó politikai fogás, hiszen az irodában mást se csinálnak majd, mint újra előveszik a régi, elsikkadt ügyeket, s ismét megjáratják azokat a hivatal csekély számú, de legalább leterhelt ügyintézőkkel szegélyezett, rögös útján vagy simán átpasszolják egy másik bürokratikus „szerv” (sic!) útvesztőjébe.

Én bizony kíváncsi lennék, hogy hány, a felmenőket emlegető „fohász” szállt az égbe az irodisták ajkáról, amikor meghallották a tervet. S vajon közülük, a munkát valóban elvégzők közül, kit kérdeztek meg, hogy mi lenne a jó/jobb megoldás.

A válasz egyszerű lehetett volna: az új irodába felvetteket azokra az osztályokra tenni, ahol a legtöbb ügy megfordul, s feltorlódik vagy elakad.

Ezzel a megoldással csak egy a baj, nem lenne hangzatos hír, amivel ki lehet állni az emberek elé „parádézni”…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!