Hajdú-Bihar

2011.09.08. 11:16

HTE: A jó védekezés a játékuk alapja

Az Ózdot öt góllal verte idegenben a csütörtöki Magyar Kupa-meccsen a HTE.

Az Ózdot öt góllal verte idegenben a csütörtöki Magyar Kupa-meccsen a HTE.

Gőzerővel készül a hét végén kezdődő bajnoki idényre a Hajdúböszörményi TE NB I/B-s férfi kézilabdacsapata. Az alakulat keretében komoly változások történtek a nyáron, továbbá Váczi Sándor személyében új edző irányítja az együttest.

– Hetedik hete tart a felkészülés, elvégeztük a tervezett munkát – nyilatkozta a Napló érdeklődésére Váczi Sándor. – Tizenhatos keretünk van, amely régi DKSE-, volt Hajdúböszörmény-játékosokból, valamint helyi kötődésű fiatalokból tevődik össze.

Mint a szakembertől megtudtuk, tizenegy új igazolást számlálnak, vagyis teljesen új csapat kezdi meg a pontvadászatot.

– Nem volt egyszerű a munka, s az eredménye csak később fog kirajzolódni – jegyezte meg a mester, aki az elmúlt idényben az ugyancsak az NB I/B. Keleti csoportjában szereplő Nyíregyházát irányította.

Minden csapat átalakult

– Az ötödik-nyolcadik helyen szeretnénk végezni, ám ez még módosulhat, ha megismerjük az ellenfeleket – mondta a célkitűzésekről.

– Minden csapat átalakult, s azt, hogy ki hol tart, az első forduló után vagy még később lehet megállapítani.

A játékról szólva a szakember hangsúlyozta: a védekezés az alap – ez minden csapatnál, ahol eddig dolgozott, így volt –, s ha ez jól működik, lehet gyors indításokkal, lerohanásokkal meglepni az ellenfelet. A cél, hogy minél kevesebbszer kelljen felállt fallal szemben támadni – ha erre van szükség, valamit már rosszul csinált az együttes.

Váczi Sándor kérdésünkre elmondta, családias légkör uralkodik a HTE csapatánál.

– Küzdünk, hajtunk egymásért – fűzte hozzá.

Nehéz ellenfél lesz

Jó hír, hogy mindenki egészségesen várja a bajnoki rajtot, amikor a Dabas-Diego otthonába látogat a Hajdúböszörmény.

– A Dabas meg szeretné nyerni az NB I/B. Keleti csoportját, nem lesz könnyű dolgunk ellenük – vélekedett a HTE mestere.

A hajdúságiak remekül hangoltak a pontvadászat rajtjára, hiszen csütörtökön Magyar Kupa-meccset játszottak Ózdon, ahol 28–23-ra győztek. A borsodiakat egyébként másodszor verték meg a felkészülés során – ahogy Váczi Sándor elmondta, a kupamérkőzést is az előkészület egy állomásának tekintették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!