Hajdú-Bihar

2011.08.26. 16:25

Büntetnek Hajdú-Bihar megyében!

Debrecen - Fokozott ellenőrzésre készüljenek a gyalogosok és a kerékpárosok Hajdú-Bihar megyében – figyelmeztet a rendőrség.

Debrecen - Fokozott ellenőrzésre készüljenek a gyalogosok és a kerékpárosok Hajdú-Bihar megyében – figyelmeztet a rendőrség.

Hajdú-Bihar megyében idén 501 személyi sérüléses baleset közül 79-et biciklisek, 26-ot gyalogosok okoztak. Főként ez utóbbiakra igaz, hogy a múlt év hasonló időszakához képest romlott a helyzet – indokolta az intézkedést a rendőrség.

HBN


Napjainkban a gyalogos és kerékpáros közlekedés Európában és Magyarországon egyaránt a figyelem középpontjába került. Ennek oka, hogy a gyalogosok és kerékpárosok – mint a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevői – aránya az összes közlekedési baleseten belül magas. Ezen balesetekre jellemző, hogy szinte minden esetben személyi sérüléssel járnak, s igen gyakran súlyos, ill. tragikus kimenetellel végződnek.

A TISPOL „European Operation Speed” elnevezésű európai szintű közlekedésbiztonsági ellenőrzés kerül végrehajtásra, 2011. augusztus 25-én és 26-án, mely a gyorshajtás ellenőrzésére terjed ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!