Hajdú-Bihar

2011.07.13. 17:45

Támogatási kérelmek: A fajtaszerkezet javításától, a jégháló kiépítéséig

Debrecen - Az új telepítésű ültetvények korszerű gazdálkodást tegyenek lehetővé.

Debrecen - Az új telepítésű ültetvények korszerű gazdálkodást tegyenek lehetővé.

Július 15-éig beadhatók a gyümölcs és kertészeti ültetvények fejlesztési lehetőségét biztosító támogatási kérelmek – figyelmeztet a Hajdú-Bihar Megyei Területi Agrárkamara.

Támogatási kérelmet csemegeszőlő- és gyümölcsültetvények telepítésére, ápolására, öntözésére, tápanyag-utánpótlására, jégháló kiépítésére, támrendszerek korszerűsítésére lehet benyújtani. Egy igénylő legfeljebb 35 millió forintra pályázhat július 15-ig. Vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe a csemegeszőlő- és gyümölcstermesztők. A támogatási lehetőség lényege, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból gyümölcs és kertészeti ültetvények létrehozásához, modernizálásához igényelhető forrás. A cél, hogy a meglévő és új telepítésű ültetvények a korszerű gazdálkodás követelményeinek megfeleljenek. Így például pályázni lehet intenzív ültetvény telepítésére és a beruházás befejezéséig történő ápolására, a termőre fordulástól számítva, tizenkét évnél nem öregebb ültetvény területének növelésére, faj- vagy fajtaszerkezetének korszerűsítésére vagy megváltoztatására, technológiai fejlesztésre, támrendszerének kialakítására vagy átalakítására, korona szerkezetének átalakítására, védelmének érdekében jégháló kiépítésére, fagyvédelmét szolgáló berendezések beszerzésére.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!