Hajdú-Bihar

2011.07.25. 09:51

K-1-es gladiátorok csapnak össze a debreceni Főnixben

Debrecen - Nagyon sok hajdúsági harcosért szoríthat a szakértő debreceni közönség augusztusban.

Debrecen - Nagyon sok hajdúsági harcosért szoríthat a szakértő debreceni közönség augusztusban.

A K-1 Fight Code 105 kilogrammos európai selejtezőjében izomkolosszusok osztják majd a pofonokat augusztus 13-án, szombaton 18:30-tól a debreceni Főnix csarnokban. A nemzetközi élvonalhoz tartozó nehézfiúk vetélkedése mellett számos érdekes csata vár még a kilátogatókra, több ismert debreceni küzdősportoló is a kötelek közé lép.

Balog újra a ringben

A FSPU Hungary a budapesti Papp László Sportarénában május 1-én megrendezett küzdősportgálán magasra tette a lécet. A Bob Sapp-Kunkli Tivadar presztízscsata mellett számos érdekes ütközeten, többek között a K-1 MAX Fight Code kontinentális selejtezőin szurkolhatott az 5500 néző. 

A 70 kilogramm alattiak küzdelme azért is marad emlékezetes a hajdúsági drukkerek számára, mert Balog Norbert hatalmas fej K.O.-val terítette le a hosszabbításban a horvát Tomicsot, s jutott a sorozat európai fináléjába. A színvonalat a K-1 európai vezetője, Igor Juskó is respektálta, azon melegében felajánlotta a K-1 Fight Code 105 kilogrammos kontinentális selejtezőjének megrendezését. A szervezők számára nem volt kérdés, hogy a gálát Debrecenben hozzák tető alá, s magas színvonalú bunyóval kedveskedjenek a város szakértő közönségének.

Nemzetközi csata

A három Fight Code-csata egyikében a magyar Mihalik György is érdekelt lesz, mellette francia, olasz, cseh, ukrán és horvát harcos próbálkozik meg a továbbjutás kiharcolásával.

Megmutatja tudását a magyar kick-boksz válogatott két oszlopos tagja, Görbics Gáborra és Szűcs Barnára nemzetközi szinten jegyzett rivális vár. Profi boksz is szerepel az „étlapon”, a komoly nemzetközi karrierre vágyó ütőgép, Máté Ádám arra készül, hogy kiütéssel tegye le névjegyét a hajdúsági publikum előtt.

Nézzük a debreceni érdekeltségeket! Balogh Szabolcs és Tóth Gábor WAKO magyar bajnoki címmeccset vív kick-bokszban, a Pitbull-fighter Soltész Lászlóra MMA-csata vár, de szorítóba lép a muay-thai világbajnok Zilai Sándor is. A K-1 MAX Fight Code európai finalista Balog Norbert török riválissal hangol a franciaországi döntőre.

Fókuszban

A májusi budapesti gálán pazar bunyót bemutató Akramenkó is megmutatja magát az impozáns csarnokban, a hajókötegnyi izmokkal rendelkező fehérorosz harcos igazi romboló, száz kilója ide vagy oda, végig üti, rúgja a három menetet. A rendezvény nívójára jellemző, hogy még az ültető mérkőzéseket is jegyzett sportolók vívják, a 18:30-as kezdés előtt a Hungarian Pitbull Fighters Debrecen legjobbjai meccselnek. A debreceni gálát komoly nemzetközi érdeklődés kíséri, a 21 órától lebonyolításra kerülő Fight Code-csatákat a világ több mint hatvan sportcsatornája közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!