Hajdú-Bihar

2011.07.06. 06:42

Az Audi gyár bővítésénél akart hasznot húzni a TTT elnöke

Debrecen - Egy multi jelentette fel a debreceni székhelyű társulat elnökét.

Debrecen - Egy multi jelentette fel a debreceni székhelyű társulat elnökét.

Nem először emelt szót a megyén kívüli területek természetvédelme érdekében Zs. Ferenc, a Tisztántúli Természetvédők Társulatának (TTT) elnöke, júniusban azonban elzárták a szabad mozgás elől. Sajtóhírek szerint a győri Audi gyár bővítése kapcsán a beruházás miatt szerinte pusztulással fenyegetett növény- és állatfajok védelme érdekében tett jogi lépéseket. A történtekről Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője ennyit közölt: „Egy multinacionális cég feljelentése alapján indult bűnügyben a vesztegetéssel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását az illetékes bíróság június 16-án elrendelte. Jelenleg a nyomozás során beszerzett iratok értékelése, szakértők kirendelése, tanúk meghallgatása van folyamatban”.

Az Audi gyár nem fizetett

Az MTI híréből ugyanakkor az derül ki, hogy a Tiszántúli Természetvédők Társulata májusban visszavonta az Audi gyár bővítése miatt indított keresetet. A Magyar Hírlap információi szerint azzal gyanúsítják Zs. Ferencet, hogy elállt volna a bírósági keresetektől, ha a beruházó anyagi támogatásban részesíti. Erre azonban a gyár nem volt hajlandó, hanem – a lap szerint – feljelentette Zs. Ferencet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!