Hajdú-Bihar

2011.06.28. 19:34

Sportos Lövésznap Debrecenben

Debrecen - Szent László napján, június 27-én kiképzésmentes munkanap volt az 5. Bocskai István Lövészdandárnál. A katonák és civil alkalmazottak többsége sportolással és kulturális programmal töltötte el a Lövésznapot.

Debrecen - Szent László napján, június 27-én kiképzésmentes munkanap volt az 5. Bocskai István Lövészdandárnál. A katonák és civil alkalmazottak többsége sportolással és kulturális programmal töltötte el a Lövésznapot.

Az állomány reggel dandársorakozón hallhatta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Magyar Honvédség vezérkari főnökének köszöntő sorait, majd dr. Lippai Péter ezredes, dandárparancsnok-helyettes szavait. A napi program ismertetése, majd a díszmenet után nem sokkal el is kezdődtek a sportversenyek. A Békessy Béla sportcsarnok a tollaslabda-, az asztalitenisz- és a fekvenyomó bajnokságnak adott otthont, így a hatalmas terem szinte minden négyzetcentiméterét kihasználták a sportolók. A könyvtárban a sakkozók gyűltek össze, de a kézilabda-, a strandfoci- és a teniszpálya is benépesült. A medencénél az úszást kedvelők váltóban és egyéni számokban mérték össze gyorsaságukat.

A Kossuth-laktanya „Lejtős” termében szép számmal megjelenők Szlankó Bálint újságíró Maximum nulla áldozattal című könyvének bemutatását hallgathatták meg. A szerző rövid részleteket olvasott fel az afganisztáni missziókban szerzett tapasztalatairól szóló műből, majd a kérdésekre válaszolt, s az előadás lassan beszélgetéssé alakult. A sportkombinátban ezalatt Horváth Béla százados, a dandár sporttisztjének irányításával az alegységek négyfős csapatai a katonai akadálypályán mutathatták meg erejüket és ügyességüket.

A délutáni eredményhirdetésnél dr. Lippai Péter dandárparancsnok-helyettes oklevéllel jutalmazta a versenyszámok legjobbjait. Tollaslabdában Szinai Gábor százados (Logisztikai főnökség) győzött, megelőzve Burián Marietta századost (24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj) és Bernát Imre szakaszvezetőt (Hír- és vezetéstámogató ezred).

Asztaliteniszben Péter István (24. BGFZ) nyert, a második Orvos István közalkalmazott (Helyőrség-támogató Parancsnokság), a harmadik Rostás Attila szakaszvezető (Híradó század) lett.

A fekvenyomó bajnokságban az abszolút győztes Vitéz János őrvezető (Törzstámogató század) lett, megelőzve Sanyó Tihamér tizedest (Törzstámogató század) és Bacskó László szakaszvezetőt (24. BGFZ).

A sakk-versenyen Sáfrány István hadnagy (Helyőrség-támogató Parancsnokság) aratta a legtöbb győzelmet, másodikként a szervezésben és lebonyolításban is sokat dolgozó Koncz István főtörzsőrmester (24. BGFZ) végzett.

Úszásban több kategóriában is győztest hirdettek. Férfi gyorsúszásban Pálóczi Zoltán hadnagy (24. BGFZ) lett az első, Bordán Gábor őrvezető (39. Lövészzászlóalj) és Szabó Péter őrnagy (24. BGFZ) előtt. Mellúszásban ugyancsak Pálóczi hadnagy bizonyult a leggyorsabbnak, Bordán itt is másodikként ért célba, Hollósi Péter szakaszvezető (24. BGFZ) pedig a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott. Váltóban a 24. Békák (Molnár Zsolt törzsőrmester, Bíró Lajos őrmester, Hollós Péter szakaszvezető, Havasi László főtörzsőrmester, 24. BGFZ) nyert, megelőzve a Hahó csapatát (Nagy Sándor főhadnagy, Fekete Attila főtörzsőrmester, Ivanicskó György törzsőrmester, Erdős Miklós) és a 39. zászlóalj csapatát (Szabó Péter szakaszvezető, Gál Attila szakaszvezető, Karacs Ádám őrvezető, Bordán Gábor tizedes).

A legkomolyabb fizikai megmérettetésen, a katonai akadályversenyen a 39. lövészzászlóalj teljesítette a leggyorsabban a pályát (Katona Sándor szakaszvezető, Sóvári Ferenc őrvezető, Juhász Imre őrvezető, Csengeri István őrvezető). A második a műszaki század kvartettje (Zilahi-Szabó Zsolt tizedes, Takács Tibor tizedes, Túri Imre őrvezető, Drozs János őrvezető), míg a harmadik a 24. BGFZ (Vécsei Zoltán zászlós, Márián Csaba főtörzsőrmester, Szatmári Balázs őrmester, Nagy Sándor törzsőrmester) lett. Érdekesség, hogy a nap két legjobb eredménye másodpercre megegyezett: Zilahi-Szabó Zsolt és Csengeri István egyaránt 2:32 alatt ért végig, ezért megosztva kapták Az akadálypálya leggyorsabb katonája címet.

- Nehéz Attila ka. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!