Hajdú-Bihar

2010.01.30. 08:58

Bika: a jótékonysági bál is költözött

<p>Debrecen - Az áramszünet miatt nemcsak a vendégeknek, az alapítványi bálnak is új helyet kellett keresni.&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/milliardos-tartozas/cn/haon-news-hbn_01-20100129-074801"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>&#160;A Cívis Hotels Zrt. csődegyezségi javaslata</B></A></p>

Szombaton tartotta volna a Hotel Aranybika üvegtermében jótékonysági estjét a Sziklára Épített Ház Alapítvány és a Szent Lázár-lovagrend, melyet a szerda esti áramkikapcsolás miatt sürgősen új helyszínre kellett költöztetni – tudtuk meg Keresztesné Várhelyi Ilonától, az alapítvány titkárától. – Ilyen bizonytalan körülmények között nem volt más választásunk – mondta a Napló levelézési rendszerében, az Agorában is aktívan részt vevő muzeológus, aki kérdésünkre elismerte, valóban rontott az est sikerességén a Cívis Hotels tartozásai miatt kialakult helyzet. – Százhúsz vendéget várunk, közülük már harmincan visszamondták a részvételt – érzékeltette, de emellett hangsúlyozta: nem haragszanak az étteremre, hiszen nem tehetnek a kialakult helyzetről. A jótékonysági bál – melynek fővédnöke Sólyom László köztársasági elnök, védnökei pedig Bosák Nándor és Bölcskei Gusztáv püspökök – szombat este így a Belga sörözőben gyűjt a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Iskolaközpont, valamint a csíkszeredai Julianus Alapítvány javára.

Nem fizettek

– Továbbra sem egyenlítette ki tartozását a Cívis Hotels Zrt. – tudatta péntek este Egyházi Nikoletta, az E.On Zrt. szóvivője. Hupuczi László, a több debreceni, hajdúszoboszlói és gyulai hotelt tulajdonló cég elnök-vezérigazgatója pedig csütörtöki ígérete ellenére sem nyilatkozott a Hajdú-Bihari Naplónak.


Milliárdos tartozás

Mintegy 2,8 milliárd forint volt a Cívis Hotels Zrt. adósságállománya, követelései ellenben csak 770 ezerre rúgtak a csődvédelem kezdetén, november 27-én – olvasható a cég honlapján közzétett csődegyezségi javaslatban. Ez a felemás „mérleg” nyilvánvalóvá tette a csődvédelem szükségességét. Forrásainktól úgy tudjuk: legalább száz hitelező várja a február végi 90 napos moratórium lejártát, sőt az APEH már ki is adta az inkasszókat a cég számláira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!