Hajdú-Bihar

2008.03.10. 14:00

Versenygyőztes debreceniek

<p>Debrecen - A Zeneművészeti Kar vonósnégyese Kiemelt nívódíjban részesült és a Debreceni Egyetem Rektorának Különdíját kapta a&#160;március 9-én tartott&#160;Dohnányi Ernő Országos Kamarazene Találkozón és Versenyen.</p>

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar 2008. márciusában is az országos versenyekre koncentrál. Az immár ötödik alkalommal megrendezett és idén Dohnányi Ernő nevét felvevő Országos Kamarazene Találkozó és Verseny látványos debreceni sikerrel zárult.

A Zeneművészeti Kar vonósnégyese, Ambrus Anett-hegedű, Tálas Anna-hegedű, TóthÁrpád-mélyhegedű, Antal Barbara-gordonkaKiemelt nívódíjban részesült és a Debreceni Egyetem Rektorának Különdíját kapta. Ugyancsak Kiemelt nívódíjat kapott az Ambrus Anett-hegedű, Antal Barbara-gordonka és Sári Gergő-zongora alkotta trió is. Nagy Sándor-klarinét, Tetézi Boróka-gordonka és Domsi Géza-zongora nívódíjban részesült.

Ugyanezen a hétvégén a Zeneművészeti Kar hallgatói a budapesti Zeneakadémián rendezett országos karvezető versenyen ( Fiatal Karvezetők Versenye Lantos Rezső emlékére) is remekeltek: Tihanyi Imre 2. díjat nyert és a KÓTA különdíját, amely 2009-ben előadás megtartására kéri fel a díjazottat a következő versenyen. Baliga Ádám a verseny 3. díját nyerte.

A versenyeredmények komoly felkészítő munkát – és nem utolsó sorban mind a versenyzők, mind tanáraik tehetségét – feltételezik. A köszönet ezért megilleti mindazokat, akik a felkészítésben kulcsszerepet játszottak, így Molnár Zsolt gordonkaművészt, Martos László karmestert, Nagy Csaba oboaművészt, Berkesi Sándor Liszt-díjas karnagyot, Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagyot, Dr. Molnárné Török Ágnes karnagyot.

A friss szakmai eredmények olyan pillanatban születtek, amikor a zenei felsőoktatás éppen átalakuláson megy át és felértékelődnek azok a szakmai eredmények, amelyek a képzés maradandó értékeit gyarapítják. Mindkét verseny szakmai döntései különösen fontosak, hiszen elfogulatlan zsűrik hozták meg azokat. A tavasz tehát debreceni sikerekkel kezdődött, mert a fentiek mellett egyre több mesterképzés akkreditációja is megtörtént, megtörténik, ami már a jövőt jelenti - tudatta közleményében Dr. Duffek Mihály a Zeneművészeti Kar dékánja.

További hírek: http://egyetem.haon.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!