Hajdú-Bihar

2008.03.10. 15:52

MTESZ: Híd kutatók és gazdaság közt

<p>Debrecen – A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége 1948-ban alakult, s jelenleg arra törekszik, hogy régi nimbuszát visszaállítsa, illetve egyfajta híd szerepét töltse be a kutatók és a gazdaság között. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/mtesz/cn/haon-news-hbn_01-20080310-025547"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>MTESZ [.pdf - 1,0MB]</B></A></p>

– Magyarországon a civil szervezetek és a szakmai kamarák megerősödésével a MTESZ sok jogosítványt elvesztett. Célunk, hogy megtaláljuk helyünket és feladatainkat.

Szeretnénk hatékony együttműködést kiépíteni a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Akadémiai Bizottságával, a városi és megyei önkormányzattal, a Regionális Innovációs Ügynökséggel, a civilszervezetekkel és a szakmai kamarákkal – mondta Jávor András, a szövetség elnöke.

Az általános célok között találjuk a reálértelmiség szakmai, tudományos értékeinek védelmét, továbbfejlesztését és az innovációs folyamatok segítését.

– A műszaki és természettudományos értelmiség háttérbe szorult az utóbbi időben, ennek véget kell vetni. A pozitív változásokat elősegíti például, hogy tavaly óta létezik a műszaki értelmiség napja.

 A fiatalok egyelőre nem látják, hogy kapcsolódhatnának a reál szakterületekhez. Ezen igyekszünk változtatni rendezvényeink, oktatásaink, pályázataink és konferenciáink segítségével – tájékoztatott Juhász József, a szövetség ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!