Gazdaság

2016.07.08. 09:00

A legjobban fizető szakmák Magyarországon 2016-ban

<p style="text-align: justify;"><strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb statisztikai eredményei alapján az elmúlt évben legjobban légi forgalmi irányítóként érte meg dolgozni hazánkban - olvasható a <a href="http://www.cvonline.hu/" target="_blank">Cvonline</a> oldalán.</strong>

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb statisztikai eredményei alapján az elmúlt évben legjobban légi forgalmi irányítóként érte meg dolgozni hazánkban - olvasható a Cvonline oldalán.

A legjobban fizetett szakmák toplistáját havi bruttó 1,7 millió forinttal vezeti ez a foglalkozás, ami a nemzetközi bérszínvonalnak felel meg. Jelenleg nem számít hiányszakmának itthon, sőt rengetegen jelentkeznek, azonban a különleges elvárásoknak ötszáz emberből átlagosan csak 10-15 fő tud megfelelni. A sikeres felvételi után pedig óriási stresszel és felelősséggel járó pozíciót kell betöltenie a jelölteknek.

A listán második legjobban fizető szakma a minisztereké és a képviselőké havi bruttó 1,2 millió forinttal, őket pedig a tőzsde- és pénzügyi ügynökök követik, valamint a különböző vállalatok vezetői. Szakértők szerint az elvándorlásnak köszönhetően kialakult munkaerőhiány következtében egyre több szakma kerülhet fel a listára.

A munkáltatók egyre nehezebben találnak megfelelően képzett munkaerőt, valamint a nyelvtudás hiánya is problémát jelent az alkalmas jelölt megtalálásban. A válság óta sikerült talpra állniuk a cégeknek, azonban egyre nehezebben tudják betölteni a növekvő számú pozícióikat. Régebben csak a menedzseri állásokra találtak nehézkesen munkavállalókat, de manapság csaknem minden munkakörben munkaerőhiány van. A hiányszakmák esetében, mint pl. az informatikusok, mérnökök, villanyszerelők és az idegen nyelvet beszélő könyvelők a cégek kénytelenek versenyezni a dolgozókért.

Forrás: vg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!