Gazdaság

2016.05.03. 11:18

Akár fizetnénk is a szabadnapért

<p style="text-align: justify;"><strong>Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az idő múlásával folyamatosan változik, hogy mit preferálnak a munkavállalók.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az idő múlásával folyamatosan változik, hogy mit preferálnak a munkavállalók.Míg korábban a magasabb kereset, valamint a komoly feladat- és felelősségi kör volt a motiváló, addig ma inkább a munka-magánélet egyensúlyára helyeződik a hangsúly - olvasható a Metropol ma megjelent cikkében.

Ma a magyar munkavállalók 70%-a előnyben részesíti két felkínált pozíció közül azt, amelyiknél tekintettel vannak a munkavállaló magánéletére is. 2012-ben még csak a megkérdezettek 31%-a gondolkodott így a Kelly Services felmérése alapján.

Kiderült továbbá, hogy a megkérdezettek 36%-a akár le is mondana a magasabb fizetésről a rugalmasabb munkarend kedvéért, 57% az új ismeretek elsajátításának lehetőségéért, 52% pedig a munka és magánélet jobb egyensúlyáért.

A felmérés alapján az ideális munkahelyi környezet az alábbi elemekből épül fel:

  • együttműködésen alapuló környezet
  • rugalmas munkafeltételek
  • a legújabb technológiák és eszközök használata
  • innovációra épülő kultúra
  • A dolgozók különösen szeretik a szabadnapokat, 27% szerint kifejezetten ösztönözniük kellene a  cégeknek a munkavállalókat, hogy vegyék ki a nekik járó szabadnapokat, 33% pedig szívesen vásárolna plusz szabadnapot, ha lenne rá lehetősége.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!