PR cikk

2020.05.22. 10:17

Köszöntsd fel a ballagó gyermekedet, unokádat egy szép tortával, mi pedig házhoz visszük!

A kiváló minőségben és a folyamatos fejlődésben hisznek Halászék.

Fotó: Meszaros S. Gergo

Kevesen vannak Szerencsen és környékén, akik ne ismernék a Halász Cukrászdát, ami nem is csoda, hiszen több, mint három évtizede található meg cukrászüzemük a városban a Bényei út 7/A alatt, és már18 éve üzemel egy kis cukrászdájuk Tokaj sétálóutcáján.

A mottójuk: családi hagyomány, garantált minőség. Ehhez pedig minden körülmények között tartják magukat. A családi vállalkozást Halász Tamás, a cég vezetője tudatosan felépítve fejleszti, így fontosnak tartja azt, hogy a gyerekekkel foglalkozzanak, a képzésben is részt vegyenek. Ennek keretében 2018-ban együttműködési megállapodást írtak alá a Nestlé Hungária Kft., a Szerencsi Bonbon Kft.-vel, valamint Szerencs Város Önkormányzatával. Ebben azt kezdeményezték, hogy az édesipar utánpótlására szakemberképzés induljon el a Szerencsi Szakképzési Centrum intézményeiben. 2019-ben lehetőséget nyitottak – a csokoládéfesztiválhoz kapcsolódva – arra, hogy a fiatalok kipróbálhassák a szakmát: 650 gyerek volt kíváncsi arra, milyen amikor cukrászként dolgozik egy napig.

Első alkalommal döntöttek úgy ugyanis, hogy elindulnak egy komolyabb cukrászversenyen, így beneveztek az elmúlt évben Szikszón tartott Cake de la cake tortadizájn-versenyre, melyre egy teljesen új tortát is készítettek. Ennek az alapja egy feketeberkenyével készült mousse volt, és amellyel bronz fokozatot nyertek. De elhoztak egy arany fokozatot is a három éve kitalált tonkababos málnás mousse-ukkal, amit francia tortákba raknak, mely egyben egy második helyezést is jelentett számukra. Ezenkívül két ezüstminősítést is sikerült elérniük életük első komoly versenyén.

Halász Tamás elmondta: „Egy nagy újdonsággal rukkoltunk elő az online rendelés terén.”

- Elindult a sutemenyfutar.hu online rendelési oldal, amely teljesen biztonságban, érintésmentes kiszállítással történik. Saját autóval, flottával végezzük a sikeres házhoz szállítást. Sokan a távolból köszöntik fel a ballagó gyermeket, unokát egy szép tortával, születésnapi meglepetést okoznak egy kedves süteménycsomaggal, mi pedig ennek a részesévé válunk. Ebben Kelet-Magyarországon az elsők között vagyunk.

– Az én feladatom, a következő húsz évre vállalt munkám mégis elsősorban az, hogy a családi vállalkozást a harmadik generációnak átadjam, hogy a gyermekeim tovább vigyék majd a cukrászatot – teszi hozzá a cég vezetője.

A héten, pénteken, a Halász Cukrászüzem újabb üzletét nyitja meg Szerencsen, a legendás Kovács Cukrászda tevékenységét folytatjuk tovább, kisHalász Cukrászda néven.

Céginformáció:

A Halász Produkt Kft. 1987-ben indított családi vállalkozás, melyet Tamás szülei kezdtek el. Édesanyja már 53 éve cukrász. 33 éve ugyanazon a helyen, egy szuterénes helyiségben 300 négyzetméteren dolgoznak Szerencsen, de a tokaji cukrászdájuk is 18 éve létezik. Emellett Szerencs 50 kilométeres körzetében, több, mint 35 üzletbe jutnak el a süteményeik, amelyek közül a legkedveltebbek és a leghíresebbek a házi recept alapján készülő sajtos pogácsa, eszterházi torta, csokitorta, krémesek.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!