Friss hírek

2010.12.02. 10:33

Fiataloknak segít a pénzügyi eligazodásban a jegybank, a GVH és a PSZÁF kiadványa

<p>Mától országszerte elérhető az az ingyenes kiadvány, amely közérthető módon segít az embereknek eligazodni a takarékoskodási lehetőségek között. A tájékoztatót a Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete állította össze.</p>

A három szervezet még tavaly kötött együttműködési megállapodást az emberek pénzügyi kultúrájának fejlesztésének elősegítése és a pénzügyi ismeretek terjesztésének érdekében. Mostantól elérhető egy elsősorban fiataloknak szóló ingyenes kiadvány, amely közérthető formában nyújt tájékoztatást a leggyakrabban igénybe vett megtakarítási és befektetési lehetőségekről, például az állampapírokról és a befektetési alapokról. Emellett igyekszik segíteni az olvasókat abban, hogy döntéseiket tudatosabban, megalapozottabban hozhassák meg. A kiadvány részletesen foglalkozik a 2010-es év újdonságának számító Tartós Befektetési Számlával, melyet a hosszú távú megtakarítások ösztönzésére hívtak életre, és amelynek legfőbb előnyét a hozzá kapcsolódó kamatadó-kedvezmény jelenti.

A tájékoztató az Est lapok különszámaként jelenik meg Budapesten és a nagyobb vidéki városokban a megszokott terjesztési pontokon. Emellett elérhető a három intézmény honlapján is, a www.gvh.hu/www.versenykultura.hu, a www.mnb.hu és a www.pszaf.hu címen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!