Friss hírek

2010.12.08. 13:41

A magyar labdarúgásról is tárgyalt a kormányfő Michel Platini UEFA elnökkel

<p>A magyar és az európai labdarúgás problémáiról tárgyalt egyebek mellett a magyar miniszterelnök és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerdán Budapesten. Orbán Viktor és Michel Platini elsősorban a fogadási csalások elleni harc, és az utánpótláskorú játékosok védelméről egyeztetett.</p>

A futball tisztaságának védelme érdekében sokat tehet az Európai Unió, így Magyarország, mint az EU következő félévben soros elnöke - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Michel Platini. Az UEFA elnöke szerint a fogadási csalások és ehhez kapcsolódó korrupció jelenti a labdarúgásra leselkedő legnagyobb veszélyt.

Jövőre új, európai források nyílnak a pályaépítés és utánpótlás nevelés támogatására - erről a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke beszélt szerdán. Csányi Sándor emlékeztetett Orbán Viktor miniszterelnök korábbi ígéretére, amely szerint a Puskás Ferenc Stadion helyén új aréna épül, de az új debreceni focistadion építése is hamarosan megkezdődhet. Az MLSZ elnöke szerint Magyarország akkor pályázhat sikerrel egy nemzetközi labdarúgó torna megrendezésére, ha jelentősen javul a magyar foci színvonala.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!