Friss hírek

2010.09.28. 20:14

Újabb ötszáz munkahely Kecskeméten

<p>Újabb ötszáz ember tud elhelyezkedni Kecskeméten. Fejleszti magyarországi gyárát a Phoenix Mecano, új üzemegységet építenek és új terméket fognak gyártani.</p>

A svájci cég ettől az évtől főleg nyugat-európai piacra gyárt úgynevezett körmagos transzformátort szolár rendszerekbe, amely elektromos áramot állít elő napenergiából. Nagy Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta: a Poenix Mecano 1993-ban alapította meg kecskeméti leányvállalatát. Eddig csaknem ezez embernek tudtak munkát adni, a jövő év elejére már ezerötszáz lesz a dolgozói létszám. A beruházás összértéke 2 milliárd forint.

A cég ügyvezetője elmondta: elsősorban szerelőkre, karbantartókra, géplakatosokra, valamint beszerzőkre, középvezetőkre van szükség. A dolgozók egy részét már felvették és munkába is álltak, de még vannak betöltetlen álláshelyek.

Zombor Gábor polgármester azt mondta: Kecskemét hálás a társaságnak, amely a legnehezebb időszakban is kitartott a város mellett, sőt, nemcsak kitartott, hanem fejleszt is. Ehhez az is kellett, hogy kidolgozzák a városban ma már működő, beruházás-ösztönző stratégiát. 2007-ben elindították az adócsökkentést. Az általános 2 százalékról évente 0,1 százalékkal csökkentették az iparűzési adó mértékét, így idén már csak 1,6 százalékot kell fizetniük a kecskeméti cégeknek. Ahogy a polgármester fogalmazott, ennek eredményeként egyre több kecskeméti kap a városban munkát.

Ezek is érdekelhetik