Friss hírek

2010.09.14. 13:00

Megkezdődött a halálos balesetet okozó faszén-begyújtó forgalmazójának büntetőpere

<p>Megkezdődött a halálos balesetet okozó faszén-begyújtó olaj forgalmazójának büntetőpere kedden a Budakörnyéki Bíróságon. Az ügyben az importáló cég akkori egyik vezetője a vádlott. Mint ismeretes, 2003-ban 3 fiatal nő és egy kislány szenvedett grillezés közbensúlyos égési sérüléseket, egyikük belehalt sebeibe.</p>

A kedden ismertetett vádirat szerint még 2003 májusában egy kiránduló család a Duna-parton tüzet rakott, amikor a grillezéshez használt gyújtófolyadék váratlanul begyulladt, és az összeégetett egy fiatalasszonyt, aki a Dunába ugorva oltotta el égő ruháját. A szerencsétlenül járt nő több műtét után, napokkal később belehalt sérüléseibe. Ugyancsak 2003. május végén egy pesti kerti grillezésnél történt hasonló baleset. Ekkor egy fiatalasszony és kislánya szenvedett el maradandó sebeket okozó égési sérüléseket. Az asszony mindkét lábán erőteljes hegesedés maradt, a kislánynak a hasa is összeégett. A vádban szereplő harmadik eset Pakson történt 2003. június 12-én. Itt a kerti grillezés közben berobbanó faszén-begyújtó olaj lángja egy, a tűztől 8 méterre álló asszonyt sebesített meg, összeégetve őt a combjától a hónaljáig.

A halált okozó, foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetéssel és rossz minőségű termék forgalomba hozatalával vádolt férfi a balesetet okozó terméket Lengyelországból behozó nagykereskedelmi cég belkereskedelmi vezetője. Azt mondta a tárgyaláson, hogy nem érti, miért került a vádlottak padjára. A vádlott hangsúlyozta: nem volt feladata az import termékek minőségének, biztonságosságának ellenőrzése, és vitatta az ügyben tett több tanúvallomás hitelességét is.

A per november 4-én szakértők meghallgatásával folyatódik a Budakörnyéki Bíróságon.

Ezek is érdekelhetik