Friss hírek

2010.09.06. 19:25

Lövöldözés Kecskeméten - két fiú megsérül

<p>Egy 16-17 év körüli fiú súlyosan, hasonló korú társa könnyebben megsérült, amikor egy huszonéves fiú rájuk lőtt egy pisztollyal Kecskeméten hétfőn kora este. Az eddigi adatok szerint a két tini a Katona József Színház oldalbejáratának lépcsőjén ücsörgött, amikor egy ismeretlen huszonéves férfi lépett oda hozzájuk és kábítószert kínált nekik eladásra. Amikor a két fiú ezt megtagadta, a férfi fegyvert rántott és a hozzá közelebb ülő fiút combon lőtte. A lövedék áthatolt a lágy részeken és a mellette ülő társa lábába fúródott. A támadó ezután gyalog elsietett a helyszínről - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.</p>

A mentők a két fiút kórházba szállították, a combon lőtt tinit jelenleg is műtik, súlyos az állapota, társa könnyebben sérült meg a lábán. A barátja combján áthaladó lövedék sokat veszített az erejéből, amikor az ő lábába fúródott. A rendőrség jelenleg nyomkereső kutyával próbálja a támadó menekülési útvonalát felkutatni, illetve helyszínelnek a színháznál.

A támadó férfi 20-22 éves, vékony testalkatú, farmernadrágot és világos felsőt viselt, melyet kopottas felirat díszített.

Ezek is érdekelhetik