Friss hírek

2010.09.27. 15:59

Gyerekek raboltak Karcagon, azonnal intézetbe kerültek

<p>Öten, köztük két gyermek rabolt ki egy 17 éves lányt a hétvégén, Karcagon. A bandát elkapta a rendőrség, a gyerekek a szolnoki gyermek- és ifjúságvédelmi intézetbe kerültek - közölte hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.</p>

Megvertek, megrugdostak és kifosztottak egy 17 éves lányt vasárnap Karcagon. Az öttagú csoport, két gyerek, két fiatalkorú és egy felnőtt hajnalban támadta meg a lányt az utcán, és elvették mobilját, esernyőjét és fülbevalóját. A nyomozók nem sokkal később, a lány bejelentése után előállítottak öt helybelit, akiket a csoportos rablással gyanúsítottak. Házkutatást is tartottak lakásaikban, az egyik gyermektől a telefon, fiatalkorú társától pedig a többi zsákmány is előkerült.

Veres Éva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn közölte, hogy a 12 és 13 éves gyerekeket tanúként hallgatták meg, és mivel nem büntethetők, kiemelték őket a családból, mindketten ideiglenesen a szolnoki gyermek- és ifjúságvédelmi intézetbe kerültek. A két 15 éves fiatalkorút és 19 éves felnőtt társukat őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik