Friss hírek

2010.09.11. 14:10

Fekvőtámaszokkal kínozta az iskolásokat az orosz elöljáró - kirúgták

<p>Azonnali hatállyal kirúgták szombaton az Oroszország déli részén lévő Bashkortosztan régió egyik elöljáróját, miután egy, az internetre is felkerült videofelvétel szerint a férfi diákokat arra kényszerített, hogy fekvőtámaszokat végezzenek és közben csókolják meg cipőjét - számolt be az esetről az orosz média.</p>

A megdöbbentő felvétel a YouTube nevű, népszerű videó megosztó portálra is felkerült, idáig több tízezren nézték meg és hatalmas felháborodást váltott ki Oroszországban.

A felvételen az látszik, ahogy az elöljáró egy iskolai látogatás alkalmával ordítozik a gyerekekkel egy tornateremben. A tizenévesek, akik kosárlabda-mezt viselnek, alig bírják végrehajtani a nehéz fekvőtámaszokat, miközben a férfi egyebek mellett azt kiabálja nekik, hogy "Keményebben! Csókoljátok meg a lábfejemet!"

A régió elnöke, Rusztem Khamitov szombati közleményében azt írta, hogy Difkat Khantyimerov-ot azonnal hatállyal eltávolították posztjáról. Khamitov csak pénteken látta a felvételt az interneten és ezután döntött az elöljáró kirúgásáról.

A felvételt valószínűleg az egyik diák szülője, vagy az iskola egyik dolgozója rögzítette még tavasz végén, majd a klipet feltették a YouTube-ra. Oroszországban azonban csak most lett belőle hatalmas botrány, miután a napokban bemutatta azt az orosz köztelevízió.

A videofelvételt a linken lehet megnézni.

Ezek is érdekelhetik