Friss hírek

2010.09.14. 15:30

Budapest 20 - kiállítás és könyv a főváros húsz évéről

<p>Bár a választási kampányok soha nem kedveznek az objektív értékítéletnek, húsz év után helyénvaló számvetést készíteni - jelentette ki a leköszönő főpolgármester kedden, a Budapest 20 kiállítás megnyitóján a Budapesti Történeti Múzeumban. Demszky Gábor közölte: az interaktív kiállítás mellett megjelent a város húsz évét bemutató könyv, az ezek alapját adó archívum pedig elérhető lesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.</p>

A távozó városvezető elmondta: az archívum tartalmazza az elmúlt öt önkormányzati ciklus közgyűlési előterjesztéseit, illetve összes közgyűlési anyagát, a városfejlesztési koncepciókat és az ezzel kapcsolatos anyagokat, a főpolgármesteri kabinet dokumentumait, valamint a főpolgármester teljes levelezését. Mindezek az anyagok nyilvános könyvtárba kerülnek, így ez a korszak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban kutatható, feldolgozható, áttekinthető lesz mindenki számára - hangsúlyozta Demszky Gábor a kiállítás megnyitóján.

A főváros 1990-2010 közötti, rendszerváltás utáni történetét tekinti át a megjelent kötet is, 500 oldalon, több mint ezer képpel, részletes kronológiával, elemzésekkel, tematikus blokkokkal, portrékkal. A könyv vizsgálja azt is, hogy melyek voltak azok az okok, amelyek miatt - különösen az utolsó ciklusban - végletesen negatív tendenciák kerültek felszínre.

Ezek is érdekelhetik