Friss hírek

2010.09.14. 13:25

ÁNTSZ-ügy - Elrendelte a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda

<p>Hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hétfőn az ÁNTSZ-laboratóriumok privatizálása ügyében - mondta a Független Hírügynökségnek Bartha László szóvivő kedden. Hozzátette, hogy ismeretlen tettes ellen indult meg az eljárás hétfőn.</p>

Az ÁNTSZ-laborok 2005-ös privatizációjának ügyében maga az egészségügyért felelős államtitkár tett feljelentést múlt szerdán. Szócska Miklós akkor újságíróknak azt mondta: a közvélemény és a szakma rendkívüli érdeklődésére tekintettel az új országos tiszti főorvos hivatalba lépésével egyidőben kezdeményezett vizsgálatot, amely most jutott olyan fázisba, hogy a gyanú alapossá vált a további intézkedésekhez.

A Heti Válasz eheti számában Pénzátömlesztés címmel közöl tényfeltáró riportot a történtekről, egyebek mellett azt, hogy a tisztiorvosi hivatal 2006-ban 48 millió forintért értékesített laboratóriumhálózatát két év után 1 milliárd 540 millió forintért adták tovább jelenlegi tulajdonosának. A lap átfedéseket talált az ÁNTSZ által megbízott szakértők és a privatizáló cég tulajdonosai között.

Ezek is érdekelhetik