Friss hírek

2010.08.13. 19:41

Ismét járhatnak a vonatok a rákosi állomásnál

<p>Elvontatták a szakemberek a korábban a rákosi vasútállomáson veszteglő szerelvényt, így egy vágányon ismét megindulhatott ott a közlekedés hétfőn este. Továbbra is azonban késésekre kell számítaniuk a Hatvan és Miskolc felé tartóknak.</p>

Ahogy a Független Hírügynökség már beszámolt róla, pénteken kora délután a Rákos állomásra érkező személyvonat áramszedője eltört és leszakította a felsővezetéket. A Flirt vonatot technikai okok miatt egy ideig nem tudták elvontatni, így a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon nem tudtak közlekedni a szerelvények.

A Mávinform esti tájékoztatása szerint a meghibásodott szerelvényt délután hat óra után nem sokkal sikerült elvontatni, így Rákos és Pécel között egy vágányon megindulhatott a közlekedés. A leszakított felsővezeték helyreállítása azonban várhatóan csak este tíz óra körül fejeződik be. Így a szerelvények ott 35-40 perces késéssel közlekednek.
A gödöllői és a sülysápi vonatok továbbra sem járnak, a hatvani vonalra a belföldi gyorsvonatokat, az újszászira pedig a szolnoki zónázó szerelvényeket állítják meg minden állomáson. Az InterCity vonatokat éjfélig hely- és pótjegy nélkül vehetik igénybe az utasok.

A menetrend szerinti közlekedés előre láthatóan csak szombat hajnalra állhat helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!