Friss hírek

2009.11.14. 20:24

Vizsgálatot indít a vagyonkezelõ hétfõn a Pest megyei haszonbérleti pályázat ügyében

<p>A Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Belsõ Ellenõrzési Irodája hétfõn vizsgálatot indít a 2500 hektáros Pest megyei terület haszonbérletére érkezett pályázatok felbontása ügyében. Ha a legkisebb szabálytalanságot is tapasztalják az eljárásban, azonnal megteszik a szükséges lépéseket a fegyelmi felelõsség megállapítására - fogalmaznak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ szombat esti közleményében. Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója szombaton újságírók elõtt beszélt arról, hogy tudomása szerint trükköztek az állami földekre kiírt haszonbérleti pályázatok elbírálásánál.</p>

A vagyonkezelõ 35 ezer hektárnyi állami tulajdonú föld haszonbérletét hirdette meg, de Budai Gyula szerint trükköztek bizonyos pályázatok elbírálásánál: a Pest megyében lévõ 2500 hektárnyi terület haszonbérletére kiírt pályázati anyagot idõ elõtt felbontották, és így küldték elbírálásra az MNV Zrt. központjába.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. szombat esti közleménye szerint a földterületek haszonbérletére vonatkozó szabályzat betartásával nem fordulhat elõ, hogy egy ilyen eljárásban arra nem jogosult személy részt vegyen. Az értékelõ bizottság tagjai minden pályázat felbontásánál jelen vannak. A tagok megbízása minden esetben elõzetesen történik meg. A haszonbérleti pályáztatásra vonatkozó szabályzat rögzíti a bontási szabályokat, valamint az okiratok aláírásának és a folyamat ellenõrzésének rendjét..

Kamarás Miklós vezérigazgató utasítására hétfõn vizsgálatot indítanak a 2500 hektáros Pest megyei terület haszonbérletére érkezett pályázatok ügyében. Ha szabálytalanságot állapítanak meg, megkeresik a felelõsöket, és érvénytelenítik a pályázatot - zárul a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!